Originally Posted by Malombra:
duminică la ora 6, la care probabil te referi, e despre tineri ilegaliști, dar pintilie a făcut în plin regim comunist, și reconstituirea.
|
Draga, esti obsedata de anti-comunism. Duminica... e din punctul meu de vedere mai bun din punct de vedere artistic decat satira aia anti-comunista, al carei "merit" cam asta ar fi, ca e corecta politic in contextul politic actual. eu am ilustrat un argument cu un exemplu. tu ai pretentia sa combati argumentul combatand exemplul.
omule, tu te prefaci ?  păi asta îi arată traseismul, nu integritatea.
|
Filmele lui Nicolaescu infatiseaza istoria asa cum a vazut-o el. Din cauza carentelor artistice, ele sunt percepute de multi ca docudrame avant-la-lettre, dar ele sunt opere artistice romantate, nu lectii de istorie. Cred ca ar trebui sa privesti lucrurile mai nuantat. Asemeni lui Nicolaescu, tinzi sa ai o interpretare maniheista a istoriei.
Comparatia lui Nicolaescu cu Ogoranu e absurda. Primul a facut cel putin doua-trei filme care vor dainui. Celalalt a fost condamnat la moarte pentru lupta armata impotriva (si probabil si uciderea) unor militari in termen ai Statului Roman, in locul carora puteau fi foarte bine si bunicii tai.
un trecut umflat în fime au practicat cred că toți.
|
"Un trecut umflat" a existat si la noi, ca si la altii, de la inceputurile cinematografiei, incepand cu Independenta Romaniei, atata vreme cat nu a fost incorect politic, adica in afara perioadelor 1945-1965 si 1989 pana in prezent.
nu a făcut decît să amplifice demonizarea și incriminarea culpabilă a oamenilor care au luptat pentru credință, libertate și cinste.
|
Da, am vazut ca zilele astea s-a luptat pentru dreapta credinta ortodoxa.
Apropo, ce bine s-au porivit lucrurile spre multumirea tuturor: dupa ce Nicu Covaci l-a dat dracului pe Nicolaescu, Becali ne-a asigurat in direct la RTV ca regizorul nu are cum sa ajunga decat in iad