View Single Post
Old 04 Jan 2013, 13:48   #929
Mercutio
Guru

Mercutio

Originally Posted by Malombra:
eu, ca cinefil, sunt de acord cu ctp, deși nu-l frecventez în alte ocazii.
Mercutio, problema e să-ți depășești începuturile, cînd e cazul. nu-mi spune că astăzi nici tu nu vezi ce vrei, mai ales că te lauzi cu colecțiile tale de dvd-uri. fiecare a început cu ce se putea vedea, nu cu ce a vrut. mai lasă mitologiile de genul că cei de atunci au fost nevoiți să vadă ceva, iar cei de azi nu. e cel mai comod mod de a-ți justifica inerțiile.
argumentul acesta al începutului nostalgic ca echivalent al valorii îmi dă de gîndit. și nu e prima oară cînd îl aud: artistul x e bun, pentru că prin el m-am familiarizat cu genul x de expresie artistică. eu trebuie să-mi idolatrizez abecedarul și să-i ridic osanale, pentru că m-a învățat să citesc, iar prin acest caracter utilitar a devenit brusc literatură bună?

inc-odata. dpv al unui cinefil, ca de aia suntem aici, ideea era urmatoarea: chiar daca nu dai doi bani pe filmele lui SN, moartea lui trebuie respectata. nu-i cazul sa se vorbeasca despre el de parca ar fi aruncat in aer cinematografe, asa cum stalin arunca in aer biserici.
ca cinefil cred ca trebuie sa depasesti faza in care lucrurile (autori, filme) se impart strict in doua categori: bune si rele. felul acesta de a gandi, care se generalizeaza pe zi ce trece, parca e extras dintr-o manea. sa moara dusmanii si sa traisca prietenii. nu mai exista nuante. tu deja imi vorbesti de idolatrizare, asa din senin ai produs termenul asta, pentru ca asa gandesti tu, pe SN ori il detesti, si esti cu noi, ori il idolatrizezi, si esti impotriva noastra. pe mine m-ai incadrat la categoria dusmani. daca te uiti in urma pe topicul acesta vei vedea ca si eu l-am criticat pe SN. dar cand era cazul. nu acuma.

Last edited by Mercutio : 04 Jan 2013 at 14:08.
Mercutio is offline   Reply With Quote sendpm.gif