Red Beard...
...sau "vai de capul meu la ce m-am inhamat!". Cred ca-s eu mai agitata de fel dar asa de lung mi s-a parut... Initial am zis ca-l vad in parti asa...de vreo ora pe zi, mai ales ca nu-s foarte mare fan Kurosawa (sper sa nu fiu rastignita pentru afirmatia asta).Pana la urma am vazut vreo 15 minute saptamana trecuta si restul azi. A avut momente ingrozitor de plictisitoare si mi s-a parut lungit fara sens pe alocuri. Nu inteleg de ce i-au zis filmului Red Beard pentru ca atata de nesuferit mi s-a parut personajul ala...si fad asa... Singurul lui atribut a parut a fi barba pe care si-o mangaia excesiv de mult. I-o fi zis Kurosawa ca trebuie sa insiste pe barba aia...sa-si traga mereu de ea, sa si-o pieptene, sa si-o curete? Nu stiu...dar mie mi s-a parut foarte iritanta insistenta asta pe barba lui. Nu mi-a placut personajul absolut deloc. Nici actorul, for that matter.
Scena mea favorita din tot filmul a fost prima data cand orgoliul lui Yasumotu este invins pentru prima oara, in scena cand tipa inchisa incearca sa-l omoare. Mi s-a parut extrem de faina. Si, fiind la inceput, mi-a aprins unele scantei de speranta. Nu stiu, din pacate filmul nu m-a convins. Ca oamenii sunt buni si milostivi, asta am inteles. Ca maturizarea se face greu si cu multa sudoare, si asta am inteles. Totusi, parca japonezii prea sufera tot timpul si se dau de ceasul mortii si-a la hotarul dinte lumi mereu. Pe mine bocetele si urletele si tanguirile continue m-au cam saturat.
Ah...si nu trebuia sa-mi spuna nimeni finalul. Il ghicesti din primele 20 de minute. Si e un film de 3 ore! Asta trebuie sa souna ceva...
Votul meu merge la The Legend of Suram Fortress
|