Thread: Arta gătitului
View Single Post
Old 02 Jan 2013, 11:51   #1557
MariaMona
Crazy Mama

MariaMona

Originally Posted by anaemona:
Mona, am uitat de intrebarea cu corn syrup. Fereste-te de el cit poti de tare. Nu, nu-i deloc ca mierea, e cel mai ieftin indulcitor, folosit pe scara industriala, la ora actuala. Probabil e din porumb modificat genetic, ceea ce il face si mai rau, dar chiar de-ar fi porumb adevarat, nu, n-are nici pe departe valoarea nutritiva a mierii nepasteurizate. Inteleg ca te tenteaza sa-l folosesti in prajituri. Mierea nu e indicat s-o incalzesti peste 40 Celsius, deci iese din discutie s-o bagi in cuptor. Tot zaharul din trestie de zahar sau alte surse ramine cel mai bun daca vrei sa gatesti cu el. Preferabil nerafinat. O sursa excelenta de zahar e din nuca de cocos, dar e absurd de scump.

Nu vreau sa folosesc corn syrup in loc de zahar; vreau sa fac figurine pentru torturi - fondant si multe retete contin asa ceva. Oricum in ro nu se gaseste nici asa ceva, nici shortening (grasime?!), insa am facut rost din Germania de niste Palmin (grasime din palmier?! sau tot un fel de shortening) si reteta este cu corn syrup. As folosi miere in loc... In rest - nu as pune asa ceva in prajitura, nici shortening. Prefer untul sau chiar untura. Nu stiu daca ati vazut filmul cu Queen Latifa si Depardieu unde zicea bucatarul interpretat de cel din urma ca untul in bucatarie trebuie folosit la greu.
Mersi si pentru informatiile despre scones. Nu cred ca o sa fac daca zici ca a doua zi nu mai sunt grozave.

Am aniversat cei 6 ani ai fiica-mi mijlocii si i-am facut (iar!) tort castel, iar de revel am facut un Bienenstich (intepatura albinei) - un tort nemtesc cu crema de vanilie si migdale caramelizate deasupra. Yummi!!