View Single Post
Old 30 Dec 2012, 17:14   #14
Mercutio
Guru

Mercutio

Originally Posted by Windom:
Nu cred că episodul sustragerii imaginii redă obsesia lui Mike pentru Susan. Mike n-o fură pentru a se bucura de ea în intimitatea propriei camere, mai degrabă încearcă să înlăture imaginea ei de lust object pentru ceilalți bărbați. Cel puțin așa am interpretat eu...
Desigur, și motivația respectivă implică obsesia, dar nu ca factor principal.

Da. E interpretabil episodul. L-am revazut. Filmul e mai mult decat pare, doar si prin faptul ca e revizionabil. Istoria pare simpla si jocul improvizat, exista insa o multime de detalii semnificative. Discutia cu prostituata, in camera careia Mike a intrat cu posterul, care crede ce e vorba de un obiect de fetis. "You want to look at her when you do it, it's that it?" zice tipa si incepe sa mangaie posterul. Accesul de gelozie fata de Susan in metrou, careia ii spune, aratand spre poster, "you're not like that". Scena care urmeaza, Mike in piscina cu posterul, arata ca Susan a devenit pentru el o obsesie, posterul a devenit un fetis. Apoi scena devine fantasma, in momentul in care posterul se transforama in Susan, dar in acelasi timp si un flashforward relativ la secventa finala.
Ceea mi s-a parut mie ca avand valoare de simbol, e faptul ca il vedem pe Mike atasat de posterul reprezentand-o pe Susan, fugind cu el, tinandu-l stras la piept sa nu-l piearda in aglomeratia din metrou. Asta pe de o parte denota gelozia lui, pe de o parte are si o conotatie, cred. Este ideea de reflectare, de oglindire, de imagine, pe care Mike si-o creeaza in mintea lui despre Susan, ca fiind diferita in raport cu persoana reala.

Last edited by Mercutio : 30 Dec 2012 at 17:25.
Mercutio is offline   Reply With Quote sendpm.gif