Thread: Arta gătitului
View Single Post
Old 27 Dec 2012, 23:15   #1552
anaemona
Guru

anaemona

Mona, nici eu nu-s sigura de scones, n-am facut search. Dar am auzit vorbindu-se de ele doar in medii britanice, asa ca banuiesc ca ar fi un produs de patiseri specific lor. Cauta niste retete. Sint foarte usor de facut, cred ca se aseamana cu aluatul fraged romanesc, ideea de baza e ca se foloseste unt foarte rece, care face ca aluatul sa fie fraged si pufos, nu dens ca aluatul de chec, de ex.Cele mai bune sint cind le maninci imediat. A doua zi, hmmmm, nu mai au acelasi gust.

Am facut si eu cozonaci, ca in mai toti anii, dar fara poze. Gustul, foarte bun, ca de obicei, dar de cind m-au aprins avinturile astea revolutionare, de a nu mai folosi faina alba traditionala, cozonacii mei nu mai cresc la fel de pufosi - nici drojdie proaspata n-am avut, am folosit o drojdie veche de un an (de la ultima sarja de cozonac) tinuta in congelator.

Am facut si sarmale rvn, ale tale arata superb. Eu dupa prima sarma pe care am rulat-o imi venea sa-mi trag un glonte in cap, asta mi se intimpla de fiecare data cind fac. Am trecut testul de rabdare si-acum sint foarte multumita ca nu m-am lasat prada disperarii, pentru ca in ultimele 4 zile nici c-am mai gatit altceva trebuie sa recunosc ca sarmalele sint foarte handy atunci cind preferi sa nu intri macar citeva zile in bucatarie.