View Single Post
Old 26 Dec 2012, 21:13   #4
Windom
The Ultimate Badass

Windom

Red Beard

O dezamăgire, într-adevăr. Probabil cel mai slab film al lui Kurosawa, dintre cele pe care le-am văzut pînă acum. Şi ţine peste 3 ore, lucru ce mi se pare ridicol, avînd în vedere modul în care e ţesută povestea. După acel intermezzo, macaroana e lungită încă o oră fără niciun rost, un spaţiu umplut cu lecţii de morală şi spirit de sacrificiu, chestii ce puteau să fie inserate mult mai discret în primele două ore ale filmului.
Prima parte e ok, există chiar 2-3 secvenţe care mi-au atras atenţia în mod deosebit – senzualul asalt al „călugăriţei” asupra doctorului, episodul cu fiica lui Rosusuke, momente ce galvanizează relaţia dintre maestru şi discipol (după asaltul călugăriţei, cei doi îşi ling rănile împreună, e primul moment în care relaţia dintre cei doi nu mai apare atît de tensionată). Minutele se scurg însă şi structura narativă devine tot mai dezlînată, mai ales din momentul în care la spital este adusă fata de la bordel. Şi tot într-o pildă o ţine dup-aia pînă la final. Cînd toate se rezolvă fix aşa cum trebuiau să se rezolve iar Doctorul cel Bun şi Inimos renunţa la bani şi faimă pentru a continua să-i îngrijească pe cei nevoiaşi...

Nici nu ştiu cu cine să votez în meciul ăsta, doar voturi de blam am în cap. Mă mai gîndesc...

http://www.youtube.com/watch?v=YQiPQ...rom=PL&index=5
Windom is offline   Reply With Quote sendpm.gif