Originally Posted by Twinsen:
Eu nu mai vreau 3D deloc, cativa ani de acum incolo. Hobbitul a fost primul film pe care l-am vazut 3D, iar impresia mea e ca tehnologia mai are mult de evoluat si in stadiul actual arata pur si simplu urat.
|
Ai vazut Hobbitul in HFR(48fps) sau 3D normal ? Filmul arata exceptional in HFR, nici un blur nimic. Partea proasta e ca filmul e lung in draci si e filmat neinteresant din punct de vedere al 3D-ului. Pana la urma e un mediu care nu adauga mai nimic, mai ales daca nu e filmat cum trebuie.
Life of Pi arata foarte bine in 3D si este filmat asa cum trebuie. Nu as recomanda nimanui sa vada Hobbitul in 3D pentru ca e filmat prost in 3D. Daca ar fi sa recomand ceva ar fi Life of Pi, How to train your dragon si Avatar, in rest nimic nu merita 3D, nici macar Hugo. Incearca Life of Pi, o sa ramai placut surprins daca nu te-ai ambitionat ca 3D-ul e de rahat si asta e.
Inca un lucu in legatura cu 3D-ul. Daca ajungi pe la Cinemacity, acolo se vede cel mai bun 3D, lasand IMAX-ul deoparte. Ca tehnologie, Dobly3D si RealD sunt diferite si folosesc ochelari diferiti. RealD foloseste ochelari Xpander, cu nuanta verzulie, aia sunt niste mizerii. Pentru 3D recomand Dobly 3D sau ce au asta la Cinemacity, tot ceva asemanator. Si inca ceva, conteaza unde stai. La filmele 3D se sta un pic mai in fata decat la filmele 2D pentru ca marginea ecranului trebuie sa atinga marginea campului tau vizual. De ce ? Pentru ca filmul creaza profunzime, ala filmat cum trebuie, iar daca stai mai in spate si vezi tot ecranul, se pierde efectul 3D pentru ca actiunea este si mai departe "in ecran".
Un ghid pentru o experienta buna 3D ar fi:
1. Dobly 3D > RealD (fara ochelari cu tenta verzulie sau rosie)
2. Stai prin mjloc si destul de in fata incat de abia sa cuprinz tot ecranul.
3. Ideal nu trebuie sa ai nevoie de subtitrare ca sa nu continui sa te uiti in josul ecranului si sa pastrezi ochii in mijlocul actiunii.
4. 3D HFR > Normal 3D, dar e la inceput si filmul arata "ciudat". Cred ca HFR merita incercat dar nu la filmul asta daca tot l-ati vazut o data. Incercati HFR la urmatorul pentru ca merita vazut in HFR pentru claritatea exceptionala a 3D-ului. E greu de explicat, trebuie vazut.
Originally Posted by Kriss_Kringle:
Nu ma duc cu mare tragere de inima la filmele 3D pentru ca mi se pare un gimmick.Inca n-am apucat sa ajung la Hobbit dar poate il vad pana la sfarsitul anului alaturi de Life of Pi,astea fiind singurele filme care ruleaza doar in 3D pe care vreau sa le vad in urmatoarele 3-4 luni.
|
Daca nu ai de gand sa dai bani aiurea, si nici nu ar trebui, poate incerci sa vezi Hobbitul in HFR ca sa vezi diferenta cu alte filme 3D. Pana se obisnuiesc ochii o sa para un pic aiurea dar 3D-ul este clar, mai clar ca niciodata. Doar 60fps pentru Avatar 2 va fi perfect. 48fps nu e perfect pentru 3D dar e 90% acolo.
Recomand Hobbitul in 3D HFR pentru ca e ceva diferit si trebuie vazut ca si un experiment daca vrei. Ca si calitate 3D HFR-ul bate ce se proiecteaza acum la IMAX, adica 3D normal. Cateodata zici ca personajele se misca mai repede dar daca tot e sa vezi Hobbitul, incearca-l in HFR pentru ca Life of Pi este doar in 3D normal.
Ang Lee a folosit mediul MULT mai bine decat Jackson, mult mult mai bine. Nici nu se compara cele doua filme dar ca si claritate cred ca Hobbitul 3D HFR arata cel mai clar si arata cum am putea in viitor sa vedem filmele 3D fara blur si toata chestia aia care iti pot da ameteala.
PS: Sunetul e mai bun la Movieplex daca e sa faci o alegere dintre Movieplex si Cinemacity. Ca sa nu se zica ca fac reclama la Cinemacity. Pentru filme 2D eu merg la Movieplex sau IMAX si nu la Cinemacity dar pentru 3D, tehnologia realD este proasta, cel putin asa cum e implementata acolo.