View Single Post
Old 22 Dec 2012, 18:49   #5
MinRep
Legend

MinRep

Send a message via Yahoo to MinRep
Originally Posted by Twinsen:
Ma bucur ca ti-a placut. Avand in vedere interesul scazut de pana acum, banuiesc ca multi se asteptau sa fie vreo poveste "inspirationala" sau educationala
Yup, it's not that at all! Dar recunosc ca am facut aceeasi greseala!

Originally Posted by Twinsen:
Originally Posted by MinRep:
Celalalt personaj cu adevarat fascinant (probabil adevaratul personaj principal) este Sandy, care evolueaza de la o naiva eleva sub indrumarea lui Jean Brodie catre o adolescenta care intelege lumea mult mai bine decat profesoara ei si este lipsita de sentimentele si iluziile acesteia.
Cred ca Sandy e mult mai sensibila decat pare, dar fiind foarte inteligenta isi mascheaza emotiile ca sa nu profite altii de ele. Nu vreau sa dezvalui chiar sfarsitul, dar ultima scena e sugestiva. Jean insasi face greseala sa o considere fara sentimente si asta e unul din motivele pentru care se ajunge la finalul ala.
Cred ca se poate vorbi mult despre Sandy. Este cel mai interesant personaj din film. Nu am vrut sa zic ca este lipsita complet de sentimente, dar este cea care este capabila sa treaca peste ele si sa fie rationala. De aceea si este capabila sa isi "tradeze" mentorul. Ceea ce, paradoxal, o face sa fie cea mai dependable, exact asa cum Brodie prezice in prima parte a filmului. Sunt curios acum sa citesc cartea, unde am inteles ca personajul Sandy este mai dezvoltat.
MinRep is offline   Reply With Quote sendpm.gif