View Single Post
Old 17 Dec 2012, 11:54   #8
faraimaginatie
Guru

faraimaginatie

Originally Posted by oneflyride:
Quote:
Dramele lui cu invataturi moraliste ma cam plictisesc.

Interesant, dar eu n-am observat ''invataturi moraliste'' in Bycicle Thieves sau Umberto D, De Sica pur si simplu arata situatia in Italia Post-WW2 , nu vad nici o morala..bagata pe gat.. sau sentimentalism ieftin .

Ma bucur ca aformatia mea usor controversata a dat nastere unei conversatii ca aveam impresia ca topic-ul asta e mort. Si ca nu prea are chef lumea sa vada filmul lui De Sica. Ceea ce nu e de condamnat, evident. Cand ziceam de drame moraliste ma refeream cu precadere la Shoeshine si putin la Bicycle Thieves, recunosc. Mie mi se pare un artificiu folosirea asta a personajelor copii in permanenta antiteza cu adultii. Din punctul asta de vedere De Sica mi se pare moralist. Iar filmul asta n-are nicio treaba cu Italia post-WW2, dupa cum zicea si Liviu. E pur si simplu o melodrama cam ieftina, dupa parerea mea. Si daca asta e piatra de inceput a neo-realismului italian, trebuie sa spun ca s-a ridicat pe o fundatie cam gaunoasa pentru ca unele reactii si situatii mi se par destul de improbabile.
faraimaginatie is offline   Reply With Quote sendpm.gif