View Single Post
Old 17 Dec 2012, 10:48   #2
Twinsen

Twinsen

The Prime of Miss Jean Brodie e cunoscut mai ales pentru interpretarea magnifica a lui Maggie Smith, care i-a adus Oscarul pentru rol principal. Eu ca de obicei sunt mai interesat de scenariu si cred ca avem aici unul din rarele cazuri cand filmul e la inaltimea cartii.

"I am in the business of putting old heads on young shoulders" ne spune de la inceput Jean Brodie, profesoara la o scoala de fete. Inteligenta si magnetismul personalitatii sale o fac centrul unui grup atent selectat de eleve, cat si obiectul invidiei colegelor sale. "The Brodie set" nu e format din cele mai bune eleve, ci din cele mai susceptibile la influenta profunda pe care o emite profesoara lor. Una din problemele pe care le pune filmul e daca o astfel de influenta e etica, in ce masura e dragoste fata de arta si cunoastere si in ce masura dorinta de putere. Jean Brodie si fetele sale traiesc periculos, intre ridicol si sublim, intr-o lume unde romantismul nu se potriveste intodeauna cu realitatea.

Oh si sa nu uit, filmul deriva destul umor din relatii amoroase si are si nuditate.
  Reply With Quote sendpm.gif