View Single Post
Old 14 Dec 2012, 13:57   #28
faraimaginatie
Guru

faraimaginatie

La ville des pirates

Trebuie sa fiu de acord cu toata lumea din jur si sa zic ca la inceput mi s-a parut interesant, dupa care a inceput sa fie obositor. Si usor manierist, daca mi-e permis. Ce-am vazut eu...si ce mi-a ataras atentia in special au fost imaginilie cu trimiteri la , impresionism, post-impresionisti, da si pe la Seurat, pointilism, de-alea, cu trecere obligatorie prin Turner si sa nu-i uitam pe oamenii cu fete de legume ai lui Arcimboldo. Am descoperit trimiterile astea cu placere...in rest, nu stiu, mi-a parut usor pretentios. Inteleg o intentie buna, cu imagini si scene memorabile...dar cand functioneaza mai degraba ca fragmente dispersate in toate partile ma impiedica sa pot aprecia produsul ca intreg. If that makes any sense.

Sa nu mai zic ca in momentul in care a aparut Toby-7-faced ma tot gandeam de unde-l stiu pe tip. Imi trezea asa o amintire cam neplacuta. Si angoase puternice. Si caut eu frumusel pe imdb...si ce-mi este dat sa vad? Rolul principal in A Tale of Springtime al lui Rohmer. That explains a lot... Adica imi explicam angoasa.

Scena mea preferata e aia in care o loveste el cu ciocanul peste fata si ea il scuipa cu sange.

Eu am citit filmul ca pe un soi de marturie a felului cum, involuntar, femeia e usor defavorizata de tot felul de factori istorici, sociali, biologici chiar. Dar nu ma bagati in seama, citesc Simone de Beauvoir momentan si am tot felul de idei care mai de care mai nastrusnice.

Votul meu e pentru Chabrol. Mi s-a parut un film mai inchegat si mai pe intelesul meu.

Last edited by faraimaginatie : 14 Dec 2012 at 14:03.
faraimaginatie is offline   Reply With Quote sendpm.gif