[quote=Mercutio]
Originally Posted by Twinsen:
Unii oameni sunt capabili sa "citeasca" un film inainte de final. De exemplu imi ia maxim 10 minute sa detectez average Hollywood garbage. La ceva mai incalcit gen Cloud Atlas mi-a luat 30 de minute. La Viridiana tot vreo 30 de minute. Dupa acest punct in care am "citit" filmul, se intampla foarte rar sa-mi schimb parerea despre el, atat de rar incat ar fi o pierdere imensa de timp sa le vad pana la capat in ideea ca o sa castig la loterie.
Originally Posted by Mercutio:
Interventia ta, Twinsen, la fel ca si altele, e de-a dreptul vexanta. Jigneste inteligenta celor care au urmarit filmul si il apreciaza.
|
Oops, getting personal there.  Daca tot pui problema in modul asta exagerat, poate ca ai fi putut deduce ca notele maxime primite de filmul asta imi jignesc inteligenta mea. Fiecare are impresia ca el e cel mai destept, ya' know?
Unul din cele mai grave lucruri e ingradirea dreptului la libera exprimare. Am pus eu mesajul ala ca sa jignesc pe cineva? Nu. Am pus mesajul ala ca sa fac trolling? Nu. I-am dat o nota filmului? Nu. Am pus parerea mea sincera despre film. Acum daca tu ai impresia ca sunt prea multi oameni care arata interes pentru turneul asta si e cazul sa mai elimini dintre ei, n-ai decat sa faci pe cenzorul.
|
Exprimarea e cat se poate de libera aici. Calomnia e interzisa. Sustii ca esti un tip cu logica, cartezian si celelalte, trebuie sa intelegi ca nu poti face afirmatii fondate despre un film, in intregimea lui , daca tu nu ai vazut decat o parte din el. Informatiile pe baza carora ai procesat tu o concluzie nu sunt complete, ca sa ma exprim mai pe intelesul tau. Asta in primul rand. In al doilea rand trebuie sa argumentezi afirmatiile respective. Cum adica religia si sexualitatea sunt la nivelul unui baitas de 8 ani? Ce personaje sunt unidimensionale? Care e dimensiunea la care te referi? Explica, da niste exemple, fa niste comparatii cu alte filme, opere de arta, etc.
Deci sunt doua conditii aici, doua reguli de joc. Daca nu le intelegi nu poti intra in joc.
Vei spune ca tu nu joci, ca n-ai votat. Joci de pe margine si ii deranjezi pe ceilalti. Chiar daca joci de acolo trebuie sa respecti regulile de mai sus.
Inc-o data, nu ma deranjeaza daca cineva da o bila neagra unui film considerat capodopera.
As fi preferat sa urmaresti tot filmul, sa argumentezi ideile tale despre el si sa-i fi dat o bila neagra