View Single Post
Old 13 Dec 2012, 20:18   #14
Liviu-
Film Dissection

Liviu-

Originally Posted by robertsandu:
Eu trebuie să știu precis ce anume se întâmplă și de ce se întâmplă. Altfel, apar problemele.

Eu ma luam dupa chestia asta si la faptul ca, in ultimul mesaj, ai zis ca ai pus cap la cap informatiile respective dupa ce ai vazut filmul. Pai aceeasi chestie e valabila si la MD. Pana la urma am inteles ce vrei sa zici, doar ca exprimarea initiala nu era cea mai potrivita.

Oricum, la inceput esti lasat putin in ceata cu un motiv, trebuie sa stii doar ce stie si personajul, iar descoperirea iubirii celor doi trebuie sa vina ca o surpriza si pt spectator. Modul in care e prezentata pe parcurs iubirea lor, precum si caracterul vampirului, arata ca relatia lor nu avea cum sa rasara, asa de puternica cel putin, atat de repede, in special dupa o rapire.

E absolut irelevant ce fel de planeta/statie spatiala era cea spre care se indreptau. De ce te-ar interesa asta? Tot ce trebuie sa stii e ca ei aveau speranta ca acolo vor putea trai amandoi fara a fi in vreun fel amenintat oricare dintre ei.

A explicat white, de altfel e mai mult decat evident (si deci nu-i din vina filmului), care-i faza cu cadavrul care prinde viata. Poate asta iti spune ceva

Ambiguitatea a cine pe cine si cum ucide e si ea intentionata. Apare un factor perturbator in castel, iar, pentru a crea o oarecare atmosfera, s-a hotarat sa nu fie oferita pe tava informatia chiar de la inceput.

My 2 cents, pt ca mi s-a parut putin exagerat ca filmul asta sa fie criticat pentru ambiguitate.

Din partea mea e thumbs up. E o animatie foarte bine realizata din punct de vedere tehnic, povestea e curata, personajele sunt interesante, avem cel putin un bad-ass (reusit) and they get my attention every time. All in all e mai bun decat majoritatea filmelor cu vampiri si pe undeva pe la varful piramidei in ceea ce le priveste pe cele de actiune cu subiectul asta. Cel mai probabil am sa vad si varianta din '85 in curand.

PS: Vazusem si filmul de saptamana trecuta, a fost dat la Cinemateca Grozavesti cu vreo luna in urma. I-as fi dat thumbs up, dar am uitat sa intru la timp. Ma bucur ca a trecut oricum. Chiar imi parea rau ca celelalte 3 filme propuse de Twinsen s-au nimerit exact in fereastra de o luna in care n-am avut acces la net in vara si ratasem mai ales Made in Hong Kong pe care il si aveam programat. Daca exista vreo sansa in a influenta urmatoarea propunere mi-ar mai placea un asiatic... just sayin'

PS2; robert, daca ai timp poti incerca si celelalte doua turnee. Mi se pare ca toate 3 se completeaza binisor.

Last edited by Liviu- : 13 Dec 2012 at 20:21.
Liviu- is offline   Reply With Quote sendpm.gif