am vazut filmul cam demultisor si nu-mi sunt proaspete in minte anumite detalii care m-ar fi ajutat sa scriu mai multe elucubratii decat este cazul pentru a va plictisi. ce-mi aduc aminte cu claritate,este ca, nu mi s-a parut a fi un Bunuel prea reusit, bineinteles, asta fiind o comparatie pur subiectiva. in general, sunt refractara cand vine vorba de religie si impunerea canoanelor ei, ca unica si cea mai buna metoda de a convietui si a educa si cred ca Bunuel a facut o incercare "stangace" (tinand cont de vremurile cand s-a realizat filmul) de a oglindi o realitate sociala omniprezenta. dealtfel, nu este singurul lui film de acest gen. singurul care nu se schimba este Fernando Rey. ce se schimba, sunt "puicutele". Viridiana nu mi s-a parut credibila. nici actrita, nici personajul. un film deprimant, o imensa si inutila lupta pentru a schimba soarta unor oameni napastuiti, dar, in acelasi timp, o lectie interesanta despre cum poti transforma ignoranta si lipsa experientei de viata, intr-o virtute care nu foloseste nimanui. nici macar aceluia caruia ii este inchinata ofranda.
p.s. oare pe vremea aceea existau blonde platinate in manastiri?