Originally Posted by Malombra:
realismul ca ideologie e o invenţie de secol 19, e istoric, deci surpasabil şi îmi menţin rezerva de a nu-l lua ca singură ideologie posibilă.
|
Inepta doctrina a realismului estetic, cum i-a zis TWA-ul odata, atragand atentia la idealismul imanent si inerent al operei de arta. *my job here is done*
Originally Posted by bremen1980:
pana la urma despre niste filme , niste bule de sapun
|
Focuri de artificii, cum le-a numit tot sus-amintitul in cel mai frumos pasaj din TE (daca-l vrea cineva...) Totusi, eu stiu un scriitor irlandez care-a robotit la ultimele lui bule 7 si respectiv 17 ani (daca nu ma-nsel). Noi vrem sa-l expediem asa, intr-o discutie de 30 de minute, cat il mai simtim cald in stomac... Nu se cade. Nu degeaba tipul ala sugera exact contrariul:
The demand that I make of my reader is that he should devote his whole Life to reading my works.
PS: Malombra, tu ai inceput prin a-l trage de maneca pe Zizek ca-i subiectiv si auto-proiectiv, iar cand s-a adus vorba de bun-simt si obiectivitate, ai intors aremele? Sunt descumpanit.
Iar apropo de eseul despre Blue Velvet (mersi mult, nu-l stiam), ia uite ce zice ametitul intr-un alt eseu:
I definitely prefer such naive immersion to the pseudo-sophisticated intellectualist readings which project into the film the refined philosophical or psychoanalytic conceptual distinctions.(1)