Originally Posted by Windom:
L'enfer
. Fuckin’ broads, man... Acum umbli după poponeaţa lor înfustită şi în clipa următoare te trezeşti în străfundurile gheenei. [...]. Îmi place să cred că doamna s-a dat în bărci nu doar la propriu, cel puţin omul n-a suferit fără motiv. Nimic nu sugerează asta, decît imaginaţia înfierbîntată a (închipuitului?) încornorat, dar hai s-o zicem p-aia dreaptă – tipa era prea jucăuşă şi zglobie înainte şi prea martiră după... Şi dacă era nevastă de nădejde îşi vedea de cratiţă & rufărie, nu umbla pe coclauri cu banderaşi.  Dar să nu divaghez...
|
Seriously? Ma faci sa devin feminista si ala-i teren minat.
Eu n-am inteles exact in film cum se trece de la la extaz la agonie. Adica in primele 5 minute totul pare roz, fustite,buzite inrosite, nunta, familie, casa, de-alea. O fi lantul casatoriei, presiunea unei familii? Psihicul sensibil al barbatului alfa nu poate rezista presiunii celui mai ravnit contrat social? Intreb si eu ca tot omul. Ca sa fiu sincera, am urat personajul masculin din rasputeri. Bineinteles, cinste lui Cluzet. N-am inteles de unde i-a aparut nebunia (ca e evident un caz patologic.) si vocea in cap. En fin... Filmul mi-a placut pentru ca mi-a parut onest. Nu s-a incurcat in trimiteri si simbolisme aiuritoare. Mi s-a parut extrem de uman. (mai ales ca de data asta pisica n-a patit nimic!). Mi-a placut ca filmul afost cumva egal cu ek insusi si si-a pastrat subiectivitatea si coerenta pana la sfarsit. Si dincolo de el
Um...si bineinteles, eu nu am cum sa cred in elucubratiile lui Paul. Nelly e, la urma urmei, o femeie copil. Faptul ca e jucausa nu i se trage dintr-o sexualitate exacerbata ci, mai degraba, dintr-o naivitate usor adolescentina.
Si da, imi place Sartre. Si da, imi place si Chabrol. Si da, "Infernul e celalalt".
Am zis ca filmul mi-a placut tare? Nu? Bine, L`Enfer mi-a placut tare in ciuda faptului ca are unele fisuri asa. Prefer sa cred ca-s intentionate.