Originally Posted by Liviu-:
Robert, ai putea da niste exemple ale lipsei de claritate sau de intrebari fara raspunsuri?
PS: Mersi pentru propunere Twinsen, de mult timp vroiam sa-l vad si am cam uitat de el (la un moment dat ma gandeam si eu sa propun Ghost in the shell). Sper sa revin si cu un comentariu cand am mai mult timp.
|
Sigur. Ar fi răpirea, care ba e răpire - ba e poveste de dragoste. Dacă mă iau după scenele de început și după expresia feței lui Charlotte când e luată, pare o răpire by the book. Apoi fata zice că e îndrăgostită de vampirul ăla, Meier, și că vrea să fugă cu el. E alegerea ei din ce înțeleg eu. Atunci de ce mai trebuie salvată din castel? Până la urmă de cine trebuie să o salveze D pe fată, de vampir sau de ea însăși? Tot conceptul e puțin
fuzzy-fuzzy din punctul meu de vedere.
Încă un exemplu. La un moment dat, la castel,
Meier este ucis, apoi Charlotte este mușcată la jugulară de către un Meier fals, probabil o iluzie a adevăratului Meier, care încă zăcea cu fața tăiată în două într-o băltoacă de sânge. Dar... stai puțin, dacă este o iluzie, cum poate s-o muște de gât de-adevăratelea? Și de ce se scurge sângele fetei într-un fel de mormânt? Care-i treaba cu creatura aia care se naște parcă din sângele
Charlottei și ce a urmărit, de fapt, tipa aia diabolică de la castel? Ce fel de planetă (?) este aia spre care se îndreaptă cei doi iubăreți?
La unele din aceste întrebări găsești răspuns până la urmă, dar nu o faci în timp real. O faci după ce s-a terminat filmul, eventual derulând înapoi materialul video, și asta nu-i prea bine. Eu trebuie să știu precis ce anume se întâmplă și
de ce se întâmplă. Altfel, apar problemele.