View Single Post
Old 11 Dec 2012, 00:22   #2
faraimaginatie
Guru

faraimaginatie

Bine...hai ca-mi fac eu curaj

35 Shots of Rum
Mie mi-a placut 35 shots of rum. Mi-a placut ca e un film silentios, lipsit de artificii si are o delicatete aparte. Se vede a e mana de femeie acolo. De la scenele lungi in care sinele de tren sunt alintate de lumina apusului, pana la prim-planurile pe fetele personajelor, se sismte o mana fina in spate.

Mi-a placut mult personajul principal. El a fost cumva esenta filmului, daca nu proiectia lui in naratiunea propriu-zisa: tacut si totodata extrem de expresiv. Vorba unei prietene (despre alt prieten, nu despre personaj ca ea nu se uita la filme de-astea) nu vorbeste mult, da` si cand vorbeste...

Ce mi-a placut foarte mult si tine tot de finetea asta a regizoarei (ea a colaborat si la scenariu), e ca desi personajele sunt de culore se detaseaza total de problemele sociale si politice pe care apartenenta la o minoritate le-ar putea declansa (ma ales in Franta) . In schimb, se focuseaza pe relatiile dintre personaje, tata si fiica, tineri indragostiti si vechi posibili amanti. Personajele astea patru formeaza un grup tare interesant iar dinamica dintre ele se vede atat de clar in scena cand pleaca impreuna la un spectacol si ajung intr-un bar unde-i cunoastem dintr-o data extrem de bine.

Nu am fost mare fana a personajului sinucigas...mi s-a parut o tragedie din asta oarecum gratuita. Noroc ca Denis s-a tinut departe de melodrama.

All in all mi s-a parut un film fain si l-as revedea oricand cu placere.

Si, da, pisica o pateste si aici! Cred ca cineva de pe forumul asta a pus gand rau pisicilor.
faraimaginatie is offline   Reply With Quote sendpm.gif