View Single Post
Old 30 Nov 2012, 20:55   #13
robertsandu
Veteran

robertsandu

Originally Posted by Windom:
Originally Posted by robertsandu:
După mine, dacă spui că un film ca Avatar este f. slab, atunci trebuie să argumentezi că nu reușește în registrul pe care și l-a propus, nu spui că nu-ți place registrul. Altfel spus, încerci să explici de ce nu i-ar plăcea acest film unei persoane aflate în publicul țintă. Așa pui eticheta de bun sau rău unui film sau cel puțin așa o pun eu.
Na, na. Avatarul e un film 'cu pretentii'. N-are el modestia de a se înregimenta într-un ”registru”. Registrele și nișele vin după, dacă ti-a placut sau nu, în functie de asta te „înregimentezi”. Cu alte cuvinte e un film „pentru publicul larg”. Din care fac parte oameni care merg la film sa se distreze, snobi, elitisti, critici etc. Iar cînd un film de o asemenea magnitudine hits the screens, o sa merg si eu sa vad what's this all big fuss about. Si daca vad ca e un mare balon de sapun, am tot dreptul sa-l critic fiindca mi-a inselat asteptarile, 'inregimentindu-ma' astfel in sleata detractorilor.

Da, Avatar e un film pentru cei care vor să se distreze la cinema. Eu l-am văzut și m-am distrat, deci a fost foarte bun din punctul meu de vedre, pentru că mi-a oferit ce mă așteptam să primesc de pe urma vizionării lui. Din nou, da, Avatar este un film cu pretenții, însă doar în registrul efectelor speciale (CGI). Și mi s-a părut că a punctat extrem de solid la capitolul ăsta. Nu-ți spune veniți să vedeți un film atât de original cum n-a mai fost, ci spune veniți să vedeți o bijuterie high-tech. Și, cu privire la acest aspect, nu minte. Eu l-am văzut în 3D și a fost realmente impresionant.

Unii spun că Avatar e slab pentru că nu e original. Când mă uit la bugetul unei pelicule știu din start că, dacă cifra e mare, riscurile asumate sunt minime. Filmele originale sunt cele independente, doar foarte rar cele mainstream - pentru simplul motiv că nimeni nu-și permite să riște 200 de milioane de dolari cu vreo mare inovație. Când sunt asemenea sume în joc, mergi la sigur sau nu mergi deloc.

Dacă mă oprește cineva pe stradă și-mi spune: recomandă-mi și mie un film mișto, îi spun, la rându-mi: mișto din care punct de vedere? Treaba asta e valabilă și la Avatar. Pentru că, să-ți spun ceva, când intri în sala de cinema îți faci anumite așteptări înainte. Dacă intri să vezi Avatar și cauți originalitate, atunci, amice, ai greșit sala, fiindcă originalitatea n-o s-o găsești niciodată acolo. În schimb, dacă te aștepți la o experiență vizuală bazată pe efecte speciale cum n-ai mai prea văzut, atunci ești exact unde trebuie și probabil vei fi pe deplin mulțumit.

Last edited by robertsandu : 30 Nov 2012 at 21:36.
robertsandu is offline   Reply With Quote sendpm.gif