@Twinsen, eu aș zice că personajele realistice sunt cele formate atat din clișee cât și din elemente mai originale - întocmai precum oamenii din jurul nostru. Cineva extravagant în tot ceea ce face pe ecran foarte rar convinge (numai în situații excepționale). The Pledge are sens și profunzime exact așa cum e el, atât cu clișee cât și cu elemente de originalitate. Dacă însă cauți neapărat un film din cale-afară de original, atunci poate ar fi mai bine să te distanțezi de zona asta a cinemaului cu influențe clasice sau chiar realiste.
Din câte observ eu, ești foarte nișat în gusturi cinematografice, ceea ce nu e deloc un lucru rău. Doar că te face mult mai greu de mulțumit, de unde și aceste Thumbs Down-uri dese din partea ta. Eu aș vrea doar să-ți spun că unele filme sunt menite să facă și altceva decât să mulțumească un cinefil pretențios în căutare de artă selectă. Sunt filme pe care le vezi pentru entertaining, filme pe care le vezi pentru că îți transmit cu adevărat ceva, filme pe care le vezi pentru că sunt pur și simplu un spectacol vizual, filme pe care le vezi pentru că sunt altfel etc.
La final, calitatea unui film de a fi memorabil nu se rezuma la a face parte dintr-o arie. Acesta e unul din motivele pentru care un film ca Titanic sau chiar Avatar (entertainment de consum la perfecție aproape) nu este niciodată mai slab ca un film de artă mediocru sau sub-mediocru cu pretenții penibile de "HIGH ART". Dintre toate lucrurile care mă deranjează cu adevărat pe forumul Cinemagia (și, sincer, nu mă refer neapărat la tine) este judecata asta strâmbă (zic eu) cum că un film de larg consum este automat unul prost, de parcă entertainmentul ar fi o boală de care trebuie să ne ferim cu toții. Rvn vorbea parcă la un moment dat despre pro-diversitate.
Last edited by robertsandu : 30 Nov 2012 at 14:00.
|