Originally Posted by Windom:
. Last Year at Marienbad funcţionează în sens opus (cel puţin aşa îmi apare mie, după a treia vizionare) - pe măsură ce încerci să descîlceşti iţele poveştii, filmul devine tot mai confuz...
|
Yup. Cred ca asta era si intentia lui Resnais. Tin minte ca dupa ce l-am vazut prima data alaturi de un prieten, amandoi aveam interpretari complet diferite.
We were both wrong... or both right...
Originally Posted by Windom:
Revenind la Oraşul Piraţilor, două scene m-au impresionat în mod deosebit - cea cu bărcuţele făcute din bancnote, care iau foc la contactul cu sîngele şi scena în care tipa relatează din ziar ştirea despre crimă, iar camera ne dezvăluie treptat picioarele copilului, în fundal auzindu-se sforăitul macabru al bătrînului (pe care la început l-am confundat cu ceva ghiavolesc). Creepy...
|
Sunt atatea scene care ies in evidenta in "La ville des pirates" incat cred ca din 100 de forumisti fiecare ar alege o alta.

Pentru mine, scene care mi s-a parut cu adevarat
creepy a fost cea in care Isidore vine sa ia cina cu Tobi, iar acesta incepe sa se joace cu mingea alba, aruncandu-si mingea de la o "copie" a sa la alta.
That scene really got to me in the middle of the night...