View Single Post
Old 26 Nov 2012, 14:55   #2
MinRep
Legend

MinRep

Send a message via Yahoo to MinRep
Voiam sa vad filmul asta de ceva vreme, mai mult fiindca este foarte recomandat din toate partile, dar nu aveam nici cea mai mica idee despre ce este vorba in el. Acum ca l-am vazut, mi-a lasat asa o impresie de Dreyer light, poate din cauza peisajului nordic a la "Ordet" si a comunitatii foarte atasate de viata religioasa (tot la fel ca in "Ordet"). Poate ca nu este insa fair-play sa-l compar cu filmele lui Dreyer, asa ca nu am sa persist in aceasta directie. Totusi, optimismul excesiv a fost ceea ce nu m-a convins la filmul lui Gabriel Axel. As fi preferat un film cu mai mult edge. Sau poate ca acest lucru este acolo, dar nu l-am vazut eu.

Pe de alta parte, nu pot sa zic ca nu mi-a placut filmul. Este foarte bine filmat, are personaje colorate si o structura interesanta, dedicand cam o treime din film unor evenimente din trecut, care nu par sa aiba prea mare insemnatate pana la final. De asemenea, exista si umor in film, banuiesc ca destul de intentionat, care merge destul de bine cu bonomia generala a filmului.

3 stele
MinRep is offline   Reply With Quote sendpm.gif