Azi a avut premiera in Franta. Cronici si note:
http://www.allocine.fr/film/fichefil...tiques/presse/
Cahiers du Cinéma
Par Jean-Philippe Tessé
Le cinéaste roumain ne manque pas de talent, c'est sûr, mais �* son troisième film il s'est déj�* terriblement raidi et vient de faire allégeance �* un plombant néo-académisme mondialisé qui a dévoyé la figure de l'auteur en la confondant avec celle de l'autorité.
Nu am vazut inca filmul si nu-mi pot afirma adeziunea sau non-adeziunea la fragmentul de mai sus dar ce m-a izbit la el e ca imi aduce aminte o senzatie pe care am trait-o dupa ce am vazut
White Ribbon. Doar un maestru (scamator) poate fi atat de dibace in a-ti canaliza optica (nu zic: manipula)
the very second in care-ti spune raspicat ca el nu arata pe nimeni cu degetul si ca are incredere in inteligenta ta de spectator
to sort it out. Pe masura ce aflam info de tot felul despre Dupa dealuri imi tot dadea ghes ideea ca Mungiu
might be trying to pull the same trick. Evident doar vizionarea imi va releva daca da, ba sau in ce masura.
Alta chestie tare despre fragmentul de mai sus: inlocuiti
cineast roman cu
Cahiers si
auteur cu
critic si aveti un enunt despre care pot certifica din experienta ca e adevarat. N-am vazut o revista mai sigura pe propria autoritate ca ei. Din cauza asta when they fuck up they fuck up pretty bad. Dar cum ziceam in alt topic, niciodata nu te poti supara pe ei
@Mercutio: ai numarul asta din Cahiers ? poti sa ne mai dai ceva pasaje interesante din cronica, pls ?