Originally Posted by Twinsen:
Federico, tu chiar crezi in povestea asta cu critica de film?
|
Pai, avand in vedere ca analizele lui Rob Ager (thanks, Win) la The Shining si The Exorcist m-au bagat in sperieti mai rau decat filmele insele... Sau cand l-am descoperit pe Niles Schwartz (s-a lasat muistu' intre timp) mai ca n-am avut si o erectie... Sau ca cronica-video a lui Zizek pentru Children of Men, Bordwell la Gertrud si A Man Escaped, Jim Emmerson cu critica de montaj a unui pasaj de actiune din TDK (cautati: 'In the Cut' ) imi pun carbuni incinsi intre fund si scaun... Sau ca Gorzo m-a convins sa vad un film de care nu voiam s-aud initial si pe care aveam sa-l vizitez ulterior de vreo 12 ori... se poate spune ca da, cred.
Originally Posted by rvn:
incompetenta este culmea euforiei creatoare. cu alte cuvinte, poti scrie tot ce-ti trece prin cap, fara sa-ti pese prea mult de ceea ce cred altii.
|
E un sambure de adevar in ce spui tu aici, rvn. E pe principiul: t
he only thing that interferes with my learning is my education. Dar in cazul meu: 'cronicile' incompetentilor precum
iiii (nu vreau sa jignesc, serios, I'm just stating a fact) ma fac sa-mi doresc sa nu ma fi nascut, pe cand celelalte... vezi mai sus.
Quote:
Treaba cu "critica de film" la turneu e foarte simpla: te uiti la nenorocitul ala de film si zici ce ti-o trecut prin cap cand l-ai vazut! Si alegi alb sau negru, adica thumbs up sau thumbs down. Greu, Doamneee....
|
Pai, si-atunci care mai e ideea? Daca nu putem sa ne aruncam unul altuia decat platitudini de-asta fara niciun dram de provocare congitiva? Anyway, eu sunt 'cazut', am muscat din Pomul Cunoasterii, nu mai pot sa zic ca 'filmul e realist, misto filmat si actorii naturali' fara sa-mi vina sa-mi zobr creierii de jena.