View Single Post
Old 09 Oct 2012, 21:01   #7
MinRep
Legend

MinRep

Send a message via Yahoo to MinRep
Am intarziat un pic cu o "motivatie" pentru alegerea acestui film, but here it goes...

Nu am propus "Anima persa" pentru ca ar fi cine stie ce capodopera. Nici macar un giallo nu prea este, decat prin faptul ca este produs in Italia, are o distributie internationala si este partial un thriller/horror de suspans... Nu stiu daca aceste caracteristici sunt de ajuns pentru a se incadra in definitia genului, dar cred ca este destul de aproape. Desi impresia pe care o am eu este ca filmul incearca sa fie mai degraba un thriller european high-concept, data fiind prezenta doua nume uriase in distributie: Gassman si Deneuve.

Dino Risi este un regizor care si-a incercat mana in toate genurile si a fost probabil cel mai prolific autor italian al epocii sale (cu rezultate variabile, e drept). "Il sorpasso" este, din punctul meu de vedere, cel mai bun film al sau, dar sunt atat de multe in filmografia sa care merita vazute si savurate. "Anima persa" este unul dintre ele. Si, coincidentally, este bazat pe un roman de Giovanni Arpino, care a scris si "Intunericul si mierea", adaptat anterior de Risi ca "Parfum de femeie" (tot cu Gassman, evident).

P.S.: Am sa adaug nota inainte de sfarsitul perioadei de votare. Deocamdata sunt curios de reactiile celorlalti.
MinRep is offline   Reply With Quote sendpm.gif