View Single Post
Old 28 Sep 2012, 19:29   #11
Liviu-
Film Dissection

Liviu-

Originally Posted by SAMCRO:
Mi s-a parut foarte greoi la inceput

De la ZKJ am mai vazut Platform si Still Life. Puteam alege pe oricare din astea 3, toate sunt valoroase dupa parerea mea, dar l-am ales pe The World si pentru ca mi s-a parut cel mai accesibil. Platform e putin mai lung decat The World si e si ceva mai static, la care se adauga si faptul ca perioada s-ar putea sa fie mai putin atractiva decat in cazul de fata. Still Life e mai scurt, dar foarte static prin comparatie (in concordanta cu titlul). Din punctul asta de vedere se apropie putin de Weerasethakul.

Principalul motiv pentru care l-am ales e situatia sociala, viata de zi cu zi a omului intr-o societate in plina schimbare, precum si unele paradoxuri, principalul fiind chiar in titlu, acel "parc de distractii" care iti aducea lumea in China daca invers nu prea e posibil.

Originally Posted by SAMCRO:
Regizori asiatici, de obicei reusesc sa transmita unele stari prin imagini cum nici o alta cultura nu reuseste, iar The World imi pare a fi unul din acele filme.

As zice ca filmul asta nu e chiar atat de impresionant din punctul asta de vedere, mai ales daca e pus langa un Tsai Ming-liang sau Wong Kar-wai ca sa pastram proportiile zonei. Mai degraba Still Life impresioneaza in special prin imagine. In The World ZKJ merge mai mult spre mainstream ca mod de expresie.
Liviu- is offline   Reply With Quote sendpm.gif