Scorpia cinefiscalitatii
|
nu as putea caracteriza mai bine filmul asta, decat daca-as spune ca este o "pastila" ideala pentru a umple timpul,atunci cand nu ai ce face si astepti ceva: sa ajungi la destinatie cu trenul, autobuzul sau avionul, sa se termine orele de seminar, si tot asa...
apesi simultan pe doua butoane: relaxare totala si atentie distributiva. apoi, pe play, la "leaves of grass". e perfect! este doar un film usurel, cu acting subtirel si accente romantice, subdezvoltat la nivel de scenariu. eu am impresia ca autorul, nu s-a hotarat pana in ultimul moment ce sa faca cu el si-atunci...a ramas musacaua (ghiveciul). sigur, putem savura umorul. si monologurile, pe alocuri sclipitoare, ale lui Norton. din pacate, pentru mine, n-au insemnat nimic, pentru ca nu mi-au transmis nimic, tocmai din motivul amintit mai sus: scenariul nu e dezvoltat in nici o directie, iar mistocareala ieftina, de Hollywood, nu m-a convins ca filmul asta ar fi, nici o comedie neagra cu pretentii, nici un film de actiune, bine inchegat.
aaaa....ca Edward Norton e un actor exceptional, sunt de acord intru totul. aici, insa, nu vorbim de cel mai tare rol al lui, cel cu zvastica pe umar si unde a stralucit, efectiv. aici, n-am vazut decat niste tatuaje, care, nici macar nu ne-au convins ca este un drogat, un ratat. totul a vrut sa fie un misto total: Bill era profesor universitar, dar,numai figura de sobolanel de biblioteca nu avea. doar ca se comporta ca un "timid care se trateaza", iar Brady, numai intruchiparea traficantului de droguri nu era. acelasi lucru caracterizeaza si celelalte personaje, aparitii slabute, insuficient exploatate, la nivel interpretativ (Susan Sarandon, de exemplu). chiar si idila romantica a lui Bill cu Kerry Russell, mi se pare...fortata si la fel, stearsa. intr-un final, filmul n-a stralucit la nici un capitol. singura lui calitate este efortul ,nu prea mare, al lui Norton,de a da viata simultan, la doua personaje. de ce si pentru ce, cred ca e simplu: doar ca sa ne relaxam un pic, pana ne reluam treburile importante.
doar pentru chestia asta, n-am cum sa dau thumbs up. aproape ca se sterge total din minte pana a doua zi....chiar si figura lui Bolger, de care eu, recunosc, m-am amuzat si-atat!
p.s. sorry, karenin. poate Anna nu-i a lui Tolstoi, ci a lui Heidegger.
Last edited by rvn : 19 Sep 2012 at 16:21.
|