View Single Post
Old 13 Sep 2012, 13:58   #8
Liviu-
Film Dissection

Liviu-

Originally Posted by MinRep:
Numai asa se explica de ce are o a doua slujba, pe care o tine secreta si de care pare sa ii fie rusine.

Sau o fi motivul subliniat de cateva ori pe parcursul intregului film, anume ca nu le ajung banii. Cat despre nemultumirile ce apar pe parcursul tratamentului mi se pare iar ca se subliniaza faptul ca el are un comportament de-a dreptul absurd. Era in punctul in care il enerva pana si laptarul care nu facea altceva decat sa care sticlele asa cum o face in mod uzual.

Nu mi se pare deloc ca filmul e critic in vreun fel la adresa societatii din moment ce toata rasturnarea de situatie vine printr-un stimul extern, necontrolabil, si nu din propria vointa, dintr-o necesitate de schimbare. Ba chiar mai mult de atat, se subliniaza absurditatea modificarilor si, prin contrast, normalitatea corecta de pana sa inceapa tratamentul. Filmul nu functioneaza in mod real decat ca ceea ce ai descris la punctul 2 si, dupa cum a zis Twinsen, ca thriller.

Thumbs down pentru ca, desi e adevarat ca-i bine facut, nu am nimic in comun cu filmul si cu un cinema de care ma indepartez din ce in ce mai tare (din aprox. 100 de filme vazute in vacanta asta doar vreo 4-5 sunt americane si asta e cam singurul facut parca dupa sablon).

Last edited by Liviu- : 13 Sep 2012 at 14:08.
Liviu- is offline   Reply With Quote sendpm.gif