View Single Post
Old 10 Sep 2012, 22:20   #2
MinRep
Legend

MinRep

Send a message via Yahoo to MinRep
”Bigger Than Life” este unul dintre filmele mele preferate, din doua motive complet diferite:

1) suprinde foarte bine paranoia suburbiei americane a anilor '50, acel straniu sentiment ca - desi in aparenta totul este idilic - catastrofa sta la panda dincolo de suprafata. Nu cred ca exista actor mai potrivit decat James Mason care sa intruchipeze personajul principal macinat de frustrari si complexe, care ajung sa il cuprinda sub forma unui delir mistic fortandu-l sa readuca ordinea Old-Testament style si nici regizor mai potrivit decat Nicholas Ray (care a dat o voce angoaselor epocii sale) pentru a pune in scena aceasta poveste.

2) si chiar daca interpretarea de mai sus va scapa sau nu va convinge, filmul tot este un studiu de caz medical destul de interesant (e drept, eu l-am vazut in facultate, deci s-ar putea sa fiu biased un pic). Scenaristii au profitat un pic de licenta artistica alegand psihoza principal efect secundar advers al cortizonului (evident, sunt altele mult mai frecvente/probabile), dar asta nu inseamna ca povestea nu este plauzibila. Iar, in rest, partea de investigatii este credibil si realist prezentata (nu cunosc alt film care sa ne arate un bariu-pasaj).

THUMBS UP
MinRep is offline   Reply With Quote sendpm.gif