Originally Posted by loud.rocks:
rvn zicea ca filmele lui Rohmer nu au cum sa plictiseasca, si asta se aplica si acest film (de pe la min. 30 incolo).
|
pai, cel putin, in cazul meu, asa se intampla.
Rohmer este un artist desavarsit al flirtului. transpus cinematografic, devine un desert fin.
imi place nespus cum isi aduce personajele laolalta, fara voia lor si le pune in fata ispitei. fie ca este barbat, fie ca este femeie, atractia devine insuportabila, nu se poate inabusi si nici controla, iar jocul rafinat al seductiei, imbina scene, imagini, dialoguri, care, n-au cum sa te indeparteze de ecran. cele sase filme ale moralei fomeaza o colectie interesanta de situatii de caz si, sincera sa fiu, le identific cu stilul frantuzesc viata, boem, cultivat, rafinat, asa cum le este si bucataria.
intotdeauna m-a amuzat acest tip de relatii intre sexe. sunt binevenite in anumite momente ale vietii si de ce nu, pot consolida sau ajuta sa-ti evaluezi propria relatie. filmele lui sunt, fara indoiala, bijuterii pe care, ne face placere sa le revedem oricand.
din pacate, filmul propus acuma, nu contine acest ingredient pe care eu il ador.