View Single Post
Old 02 Sep 2012, 15:52   #107
rvn
Scorpia cinefiscalitatii

rvn

Originally Posted by reivan:
wtf
deja exagerti si suferiti
treziti-va prieteni e un film facut pentru amuzament , pur amuzament ce-s suferintele atea de critici pe voi? baietii din echipa era toti sparti si-au zis sa faca un film.Nu s-au gandit la scop , valoare pula mea...nu-i "o suma de adjective" e un film de comedie.
din cauza unei astfel de aprecieri superficiale ma temeam cand am zis ca este nociv. asta-i un film pentru cei educati sa-l inteleaga asa cum ati facut-o voi, cei care i-au dat thumbs up, in special, malombra.
e de-ajuns ca unii, care considera non sensuri discutiile despre ce au simtit in timpul vizionarii toti cei care l-au vazut, sa considere ca e este o gluma si sa spargi fete, sa sodomizezi sau pur si simplu, sa te comporti ca "eroii" nostri din film si asta, sub pretextul handicapului mental.
robert se intreba la inceput ce parere ar avea un belgian despre filmul asta. pai, eu cred ca, una buna. si nu sunt de acord ca ar fi avangardist. poate doar pentru o anumita parte a lumii.
pentru a vedea partea urata a vietii unor astfel de oameni, dar punand-o intr-o postura hilara, de-a dreptul spumoasa pe alocuri, trebuie sa ai o anume educatie, sa fii pregatit sa gusti asemenea meniu, fara sa simti repulsie si mila. ori, asta-i chiar lumea lor degradata, lume pe care ei o vad in fiecare zi si care nu-i deranjeaza. sunt baietii care colcaie prin gunoaiele (pardon, boschetii de pe strada), dar au si ei un mare talent (discutabil), care anuleaza tot ceea ce este famat si imbecil in jurul lor.
as vrea sa cred ca toti cei care formeaza publicul percep lucrurile astea. si daca da, atunci ii voi da si eu thumbs up cu toata inima. fie si pentru hipnotismul de care vorbea Malombra, fie si pentru povestea imprevizibila de care amintea "dl.simt artistic educat."
eu nu m-am pronuntat vehement pentru interzicerea unor astfel de filme, ca din experienta amara proprie, stiu foarte bine ce inseamna sa interzici(de-aia am tot dat exemplele alea inainte). doar am incercat sa-mi exprim parerea vizavi de chestiunea acelei autocenzuri absolut necesare, pentru ca, tot ce inseamna expresie artistica sub forma asta, sa fie gustata, perceputa, savurata si-atat, ca o experienta cinematografica socanta, fara sa fim tentati vreodata sa credem, ca putem trai fericiti ca ei.
rvn is offline   Reply With Quote sendpm.gif