Originally Posted by Mercutio:
Trebuie sa disociem filmele care au o idee, o motivatie, atunci cand prezinta elemente dezagreabile, ca sa zic asa, de cele care le prezinta in mod gratuit, doar exploatandu-le.
Exploitation movies sunt cele mai slabe filme in opinia mea.
|
Și totuși ai dat thumbs up unui film ca Ex Drummer, unde dezagreabilitățile ne sunt oferite din plin, sub forma unor justificări firave (ca să nu spun inexistente).
Crezi că regizorul a vrut doar să
prezinte cum este lumea personajelor din film? Cred că nu. A dorit, îți spun eu ce, să facă mișto de ea, în cel mai deplorabil mod cu putință și întotdeauna de pe o poziție de superioritate (cum, de altfel, face și Dries în film). Realismul nu înseamnă să stai undeva comod la vreun conac și să batjocorești în continuu carețele unora infinit mai nefericiți ca tine. Asta se cheamă aroganță și tupeu, chiar și o formă de superficialitate dacă mă gândesc bine.
De filmat, ești liber să filmezi aproape orice, inclusiv cum trăiește un grup de handicapați - cât timp îți ții
caterinca pentru tine. Până una alta, eu cred că Ex Drummer pare să încerce să transmită un singur mesaj, și anume că viața unor indivizi nefericiți poate consitui o formă ciudată de umor, când, de fapt, tot ce reușește să transmită este o profundă senzație de milă.
Filmul ăsta nu se abține la a descrie un mod de viață. Face mult mai mult de atât. Ceva
inacceptabil in my book. Încearcă să-ți spună ce trebuie să simți și cum trebuie să gândești.