View Single Post
Old 31 Aug 2012, 13:28   #87
Mercutio
Guru

Mercutio

Originally Posted by robertsandu:
Foarte mișto scris, Mercutio. Însă aceasta cură de vulgaritate înseamnă, de fapt, să accepți vulgarul într-un film, nu pentru ceea ce exprimă el, cât pentru simplul fapt că este vulgar. Iar asta este din foarte multe puncte de vedere greșit.

Ce se întâmplă dacă eu nu am nevoie de o cură de vulgaritate, ci în schimb vreau minima decența să nu faci sacrilegiul de a batjocori familia, doar pentru a oferi o plăcere lipsită de sens celor care urmăresc o evadare din monotonie? S-ar putea ca în următorii zece ani să avem nevoie de o cură de optimism în stilul ăsta, pentru că observ o tendință dureroasă a peliculelor de a se orienta spre urât, spre boală, spre suferință sau dispreț. Unele chiar îndrăznesc să se autointituleze drept comedii pe baza a cum lucrează cu aceste concepte.

Nu cred ca ar trebui interzise - ar fi absurd - violenta, vulgaritatea, uratenia, mizeria, deviatiile de natura psihica ale oamenilor, etc. din filme sau opere de arta. Cum spunea cineva, 'sunt om si nimic din ceea ce e omenesc nu-mi este strain' (aproximativ citat). Dar omul este o fiinta rationala, totusi, cautand mereu o motivatie in faptele pe care le percepe.
Trebuie sa disociem filmele care au o idee, o motivatie, atunci cand prezinta elemente dezagreabile, ca sa zic asa, de cele care le prezinta in mod gratuit, doar exploatandu-le.
Exploitation movies sunt cele mai slabe filme in opinia mea. Lipsa de idei crasa!
Si exista filme care exploateaza elemente agreabile, unde totul e frumos, curat, la locul lui. La fel de proaste, si cred ca mai multe la numar.
Delimitarea nu e atat de clara, binenteles, sunt filme care isi gasesc o motivatie, chipurile, dar sunt slabe din lipsa de originalitate. Aceasi idee copiata mereu: catastrofa, serial killerul, zobiies, vampirii, etc.
Mercutio is offline   Reply With Quote sendpm.gif