Îmi vine greu să-mi găsesc cuvintele pentru a descrie, fie și parțial, Ex Drummer. Până la acest film, nu am simțit nicio clipă nevoia să mă agăț de acel chițibuș pe care ni-l oferă, foarte darnic, turneul: "pentru thumbs down e suficienta vizionarea primelor 60 de minute". Însă vă jur că Ex Drummer a fost cel mai aproape să mă facă se renunț și să mă delectez cu alte ocupații, cu mult mai rewarding. Este și asta o performanță, ca un film să fie atât de dezgustător încât să te determine să nu te mai uiți la el. Poate nu o performanță lăudabilă, dar totuși o performanță.
Să-ncep cu respectul, măcar unul minimal, pe care orice film trebuie să-l aibă pentru privitor. Or, vâzând pelicula asta m-am simțit luat sistematic peste picior, la gândul groaznic că cineva s-a gândit că un om ar putea râde la un film care etalează disprețul față de ființele vii ca pe un soi bolnav de nou-descoperit amuzament. Îți trebuie o aroganță incredibilă să creezi un film care promovează constant non-valori și indispune minut după minut audiența.
Mulțumesc din suflet, domnule regizor, că m-ai făcut să-mi fie o milă teribilă de actorii care au trebuit să interpreteze roluri subumane, dar, până la urmă, eu unul prefer să mă declar fericit în mica mea cochilie artistică, în care nu pătrund filme vinovate că promovează în mod inteționat o vulgaritate dezirabilă pentru sine și pentru nimic altceva.
Multumesc că te-ai ajutat, în questul tău blamabil de a ne arăta cât de vastă poate fi "paleta umoristică" în cinematografia zilei de astăzi, de stereotipuri și elemente previzibile. Precum homosexuali care ne dezvăluie în mometele de revelație ale filmului că sunt, ca prin minune, infectați un un virus nemaiauzit în rândul persoanelor pentru care potrivirea anatomică perfectă vagin-penis nu are sens, HIV. Multumesc și că ai brevetat filmarea de sus în jos și filmarea în diagonală - oare cine ar fi crezut că e posibil așa ceva, mai ales într-o perioadă atât de "înapoiată" tehnologic ca anii 2010?
Mi-a plăcut genericul. Se pune?
Thumbs Down. La Recycle Bin cu el.
Last edited by robertsandu : 29 Aug 2012 at 13:21.
|