View Single Post
Old 26 Aug 2012, 05:29   #40
Mercutio
Guru

Mercutio

Originally Posted by Twinsen:
Adica ce vrei sa spui ca atmosfera creata de lentile exista doar daca citesti ce spun criticii despre ele? Evident ca atmosfera ori o simti ori nu, si daca nu o simti poti sa citesti critica pana poimaine si tot aia va fi.
[/quote]

esti de-a dreptul distractiv cu felul tau de a fi. daca nu simti tu inseamna ca nu exista.
atmosfera exista de la bun inceput. autorul a creat-o intentionat. doar ca tu nu o percepi. atentia ta e indreptata spre altceva. dar simturile se cizeleaza, mai ales simtul observatiei, gusturile se rafineaza. cand stii care sunt mijloacele de expresie ale cinemaului le poti observa lesne si aprecia cum le foloseste un autor. cand ai la indemana cateva exemple din filme cunoscute, poti compara, urmari si in alte filme. cand stii ca in 12 Angry men autorul foloseste o focala lunga ca sa creeze o senzatie de ingramadeala, pentru sublinia un anume moment din intriga, ei bine lucrul acesta il poti observa dupa aceea si in alte filme.
dar pe tine nu te intereseaza decat povestea, nu cum e spusa ea, jocul unor actori, nu cum sunt filmati ei. te intereseaza doar sa ai niste trairi primare, doar amuzamentul, entertainment-ul.
cu alte cuvinte pentru tine filmul e un produs, nu e arta, iar eu imi racesc gura degeaba.

Originally Posted by Twinsen:

Eu vreau un autoturism care sa ma duca la o destinatie si tu imi spui ca daca nu stiu ca are prima implementare de ABS trifazic atunci nu e cazul sa mai conduc. Pentru tine chiar are sens asta? Cum ar fi sa nu poti cumpara o paine fara sa citesti 50 de carti despre soiuri de grau si 100 despre tehnici de coacere? O gusti si iti place sau nu, pentru Dumnezeu! Cum ar fi sa te duci la gradina botanica si un expert de acolo sa-si puna cu dispret ca esti un ignorant ca iti place trandafirul ala si nu o piticanie schimonosita de cactus care e singura planta adaptata pentru supravietuire in desertul Gobi?

exact cum spuneam. comparatii nepotrivite, prozaice.
filmul vazut ca un produs. "a aparut un nou tip de aspirator, il arunc pe cel vechi"
notiunea de originalitate iti spune ceva? exista si film de arta. fiecare opera de arta e unica.
tu intre un picasso original si o imitatie viu colorata , vei alege mereu imitatia.
pentru mine 12 Angry men e o opera originala. filmul tau spaniol e o imitatie ieftina.
in calitate de produs industrial, pentru tine, evident, e mai bun filmul spaniol.
Mercutio is offline   Reply With Quote sendpm.gif