View Single Post
Old 25 Aug 2012, 21:48   #30
robertsandu
Veteran

robertsandu

Originally Posted by Twinsen:
Originally Posted by robertsandu:
Uite, aici e principala problemă pe care o am eu vis-a-vis de acest film. Personajele își pierd într-un mod extrem de "convenabil" inteligența despre care vorbești mai sus, pentru a duce la capăt un scenariu pe alocuri rudimentar. Există momente în care ele lasă tactul deoparte și se comportă cam ca Nea Gogu portarul și croitoreasa Tantica.
Well, parca si presedintele Americii a fost prins cu un mic sex oral in Biroul Oval, nu? Oameni suntem toti si poti sa-ti pierzi capul in anumite situatii.

Excepții vor exista mereu, depinde dacă alegi te încrezi în ele sau dorești ca un film să fie realist și să încerce să ofere o reprezentare cât mai verosimilă a vieții reale. Cred că 99 de persoane din 100 nu ar fi avut cutezanța (sau tupeul mai bine spus) să facă sex într-o baie la un interviu - fie și pentru că exista o mică șansă ca cineva să privească din spatele unui monitor și să se ducă dracului postul (mai ales că interviul este unul neobișnuit).

Sigur, oricine își poate pierde capul, dar femeia aia chiar nu era oricine, cum foarte bine ai subliniat. Din contra, era până în acel punct al filmului vocea rațiunii și a calmului. Să-mi iei un personaj care părea a avea niște principii bine trasate și să mi-l transformi într-un fel de semiprostituată de ocazie, care nu are autocontrolul de a se stăpâni de la un casual sex cu o persoană față de care se arată dezgustată cu doar câteva minute este un non-sens. Genul de scenă care omoară și cea mai mică fărâmă de realism pe care ar fi putut-o avea filmul.

El Metodo este un film distractiv doar în limitele jocului dintre personaje, orice extrapolare sau referire la viața reală nu-și are locul pentru simplul fapt că personajele par a acționa fortuit. E părerea mea, desigur.

Last edited by robertsandu : 25 Aug 2012 at 21:54.
robertsandu is offline   Reply With Quote sendpm.gif