Originally Posted by Chambord:
Originally Posted by Mercutio:
se mai numesc si filme spanac (gust infect, dar bun la sanatate).
filmele astea le urmaresti pentru a te cultiva, insa multe dintre ele provoaca plictiseala.
|
Sincer, m-ai dezamagit.  Daca tu poti sa spui despre filmele alea ca " multe dintre ele provoaca plictiseala" atunci clar vorbim limbi diferite (desi initial mi-ai parut "inteligibil").
And dammit I don't even like Weerasethakul (so I know 1-2 things about being bored by a film)
PS: La remarca lui Twinsen n-am mai comentat pt ca, din partea lui, era de asteptat.
N-o spun ca un repros. N-ati gresit cu nimic. E dreptul fiecaruia sa se plictisesca oricand. Era doar o constatare subiectiva.
|
well... "multe" e exagerat, daca te referi la top 100. eu insa le-am vazut pe toate, detin majoritatea dintre ele, le apreciez si le revad din cand in cand. ma adresam celor tineri in primul rand. inteleg ca pentru ei sunt plictisitoare. pentru ei sunt "spanac". au fost si pentru mine, de ce sa nu recunosc. ia de exemplu urmatoarele filme din top 10:
Citizen Kane
Tokyo Story
La Règle du jeu
Sunrise
Man with a Movie Camera
The Passion of Joan of Arc
astea nu-s filme care sa le vezi din prima fluierand si sa spui "wow" la sfarsit. mai ales cand ai ca etaloane de valoare Taxi driver, Apocalypse Now, Portocala mecanica, Pulp Fiction.
in comparatie cu ultimele, cele din top au imagini prafuite, ritmul lent, sunt despre intamplari din alte epoci, cu oameni care gandeau si vorbeau destul de diferit fata de cei de azi.
e greu sa rezonezi, sa relationezi cu/la ele. trebuie sa inveti sa le apreciezi, sa depui un efort pentru a le viziona. trebuie chiar sa citesti despre ele pentru a le intelege, pentru afla de ce sunt apreciate, in ce consta valoarea lor.