E bun filmul. N-as spune ca e chiar un thriller(unde-i sangele, unde-s armele, unde-s urmaririle pe patru roti? nu exista nici macar un villain propriu-zis in poveste) dar e interesant, mi-a tinut in frau atentia foarte ferm. Imi plac povestile care se desfasoara cat mai in timp real, pe perioade cat mai condensate de timp. Actorii-s convingatori in cea mai mare parte a timpului (o bila neagra pentru overactingul fatalaului fastacios, ezitant si parsiv in scena care precede dezvaluirea cartitei), atmosfera e naturala si pulsanda (exceptand un mic iz de gimmick comic impragmatic al ideii asteia de a segrega candidatii la un job; nu ma pot abtine sa nu-l compar cu o comedie frivola si ieftina - dar distractiva - pe care am vazut-o mai demult pe HBO: "12 In a Box", care isi infige intriga in cam aceeasi idee: izoleeaza un grup de persoane si pune-i sa se omoare unii pe altii incercand sa coopereze, si sa coopereze incercand sa se omoare, dupa ce ii intarati cu o recompensa consistenta). Nu stiu exact despre ce se vrea a fi filmul dar pare ca denunta mentalitatea celor care sunt in stare sa calce pe cadavre si sa-si neglijeze demnitatea, din disperarea la care i-a adus vitregia conditiilor de pe piata actuala a muncii. Dar pare prea simplist-logic si evident ca sa fie redus la atat. Ar fi pacat daca ar fi redus la atat. Scena in care camera paraseste discret si surprinzator zidul de termopan al salii, dezvaluindu-ne (foarte inteligent, doar prin aluzie sonora) pandemoniumul iscat de razvratiti impotriva conditiilor muncitoresti&co, din nou, pare sa sublinieze aplecarea filmului intr-o directie a criticii socioeconomice. Totusi, scena asta mi s-a parut semnificativa mai mult din considerente estetice. Schimbarea brusca si scurta de atmosfera e pe de-o parte ca o gura de aer proaspat care se invita inauntru profitand de deschiderea unei ferestre, dar in acelasi timp e un aer subversiv, daca pot sa-i zic asa, care aduce cu sine nelinistitorul. Poate e cel mai thriller-easc moment al filmului. In concurenta - poate - cu ultimele scene, duelul dintre the last two men standing, care e imbalsamat intr-un suspans genuin viguros. Chiar muream de curiozitate sa vad care cedeaza (si cum). (Also, I don't know what to make of the bathroom sex-scene. M-a cam consternat submisivitatea doamnei. N-am inteles exact ce s-a-ntamplat acolo, si si-a lasat o impresie puternicuta pe mintea mea. O sa simt nevoia sa mai reflectez asupra ei in zilele urmatoare probabil)
8/10. Up!