Nu mi se pare ca asta schimba cu ceva datele problemei. Tocmai, data fiind importanta acestui exercitiu, e important si ca oamenii sa fie sinceri. Daca ei nu cred ca un film romanesc e unul dintre cele mai mari 10 filme facute vreodata in ditai istoria si geografia cinemaului, ce vrei? Pitbull, cel mai feroce apologet al cineastilor romani a marturisit totusi la un moment dat ca nu considera a fi o capodopera niciunul din filmele minimalistilor de dupa 2000. Gorzo a zis si el, cel putin in cazul asta, ca nu vede in Aurora o capodopera. Chiar daca s-a ocupat de el 3 sau patru saptamani in rubrica sa din DV. Eu nu cred ca ar fi frumos sa "te folosesti de ocazie" ca sa faci chestia aceea; eu cred ca ar fi revoltator sa nu pui numai capodopere (dptdv)in toptenul tau. Nu e corectitudine politica, e corectitudine autentica si necesara. Zic io.
Vad ca Malombra
is_not_impressed de replica mea precedenta.
Addendum: iar entuziasmul criticilor romani in fata reusitelor noii generatii trebe vazut prin prisma contextului pragmatic vitreg din care au emers acestea si a anti-entuziasmului cvasi-ubicuu al publicului, pentru a fi inteles corect. Tot io zic.