Originally Posted by Twinsen:
Ok, am notat ca aveti dificultati cu filmele asiatice, asa ca urmatorul (daca il pun eu) nu va fi asiatic.
Am zambit citind ca "saracul, daca e nascut din parinti chinezi, tot chinezeste vorbeste". Curand o sa vorbim chinezeste si cei care nu suntem nascuti din parinti chinezi si atunci poate o sa privim altfel cine e sarac...
|
gresesti. sunt multi altii care au o slabiciune pentru ele. si poate pana saptamana viitoare se scoboara din munti, ca a venit toamna si o vei nimeri la fix.
in alta ordine de idei, n-am spus ca filmele asiatice sunt proaste. doar ca, e o simpla chestie de intoleranta(de la mancare,pana la faptul ca nu-mi place cum se aude limba lor, ma rog, unele dialecte).
te-ai hlizit din cauza metaforei folosite.
si chiar daca China va fi cat de curand cea mai mare putere economica a lumii, daca nu este deja, nu cred ca noi, romanii,vom vorbi chinezeste vreodata.
stii ce apreciez eu la chinezi? extraordinara lor capacitate de adaptabilitate in loc si timp. se multumesc cu foarte putin si reusesc sa creeze acele comunitati chinezesti foarte puternice si unite, peste tot pe unde le calca picioarele.
eu raman uimita de fiecare data, cand vad cat de bine scrie romaneste un chinez. nu stiu cati romani(romance) au capacitatea asta de a invata sa scrie si sa vorbeasca cursiv chinezeste, oricat de mult ar convietui cu chinezi (chinezoaice).