Originally Posted by robertsandu:
Originally Posted by rvn:
pe mine m-a deranjat intotdeauna faptul ca asiaticii au imprumutat tot mai mult din cultura occidentala, adaptand-o la specificul si traditiile lor. au creat un fel de hibrid cultural,social, care, pe mine, nu ma atrage, oricat am incercat sa-l asimilez.
|
Adevărat. Opinia ta seamănă, fie și puțin, cu ce am spus adineaori. Nu știu dacă este valabil și pentru tine, dar cred că există o un fel de introvertism (termenul probabil nu e în DEX) care caracterizează societatea asiatică și care se observă în filmele făcute acolo. De parcă ar transmite privitorului, "Nu-ți spun care-i treaba cu noi, asiaticii, pentru că, chiar de ți-aș spune, oricum n-ai înțelege". Altfel chiar nu pot să explic chestia asta.
|
da, ceva de genul acesta. iar jocul actoricesc mi se pare insipid in mare parte. filmele sunt salvate de acest simt inascut al regizorilor de a gasi unghiuri minunate pentru camera de filmat si de a se rupe de acel tradtionalism acerb care a marcat cultura, implicit productia de filme, sute de ani.
fara indoiala, acesti regizori au aruncat un ochi, sau mai multi,peste mari si oceane si-au invatat ceva din ceea ce se preda pe la scolile consacrate de cinema din Europa si America. asta le-a permis sa infofoleasca si "noul copilas" in aceleasi fel de straie,dar, saracul, daca e nascut din parinti chinezi, tot chinezeste vorbeste.
si..da, mi se pare un lucru bun ca sa urmaresti un film artistic pentru a te informa cum este viata pe o alta bucata de Terra. cel putin, ramai cu ceva concret in minte, ca de meditat la problemele existentiale si la filozofia vietii, o poti face si fara sa te uiti la un film, ci, doar analizandu-ti propriile esecuri sau reusite........
....in timp ce calatoresti cu metroul sau faci dus....