View Single Post
Old 19 Aug 2012, 16:48   #26
rvn
Scorpia cinefiscalitatii

rvn

Originally Posted by robertsandu:
Originally Posted by rvn:
pe mine m-a deranjat intotdeauna faptul ca asiaticii au imprumutat tot mai mult din cultura occidentala, adaptand-o la specificul si traditiile lor. au creat un fel de hibrid cultural,social, care, pe mine, nu ma atrage, oricat am incercat sa-l asimilez.

Adevărat. Opinia ta seamănă, fie și puțin, cu ce am spus adineaori. Nu știu dacă este valabil și pentru tine, dar cred că există o un fel de introvertism (termenul probabil nu e în DEX) care caracterizează societatea asiatică și care se observă în filmele făcute acolo. De parcă ar transmite privitorului, "Nu-ți spun care-i treaba cu noi, asiaticii, pentru că, chiar de ți-aș spune, oricum n-ai înțelege". Altfel chiar nu pot să explic chestia asta.
da, ceva de genul acesta. iar jocul actoricesc mi se pare insipid in mare parte. filmele sunt salvate de acest simt inascut al regizorilor de a gasi unghiuri minunate pentru camera de filmat si de a se rupe de acel tradtionalism acerb care a marcat cultura, implicit productia de filme, sute de ani.
fara indoiala, acesti regizori au aruncat un ochi, sau mai multi,peste mari si oceane si-au invatat ceva din ceea ce se preda pe la scolile consacrate de cinema din Europa si America. asta le-a permis sa infofoleasca si "noul copilas" in aceleasi fel de straie,dar, saracul, daca e nascut din parinti chinezi, tot chinezeste vorbeste.
si..da, mi se pare un lucru bun ca sa urmaresti un film artistic pentru a te informa cum este viata pe o alta bucata de Terra. cel putin, ramai cu ceva concret in minte, ca de meditat la problemele existentiale si la filozofia vietii, o poti face si fara sa te uiti la un film, ci, doar analizandu-ti propriile esecuri sau reusite........
....in timp ce calatoresti cu metroul sau faci dus....

Last edited by rvn : 19 Aug 2012 at 16:57.
rvn is offline   Reply With Quote sendpm.gif