Originally Posted by Federico:
Eu stii ce ma gandeam odata? Ca nu e importanta valoarea in sine a filmelor romanesti (privite strict estetic) pentru mine/tine ca roman, cat e important pur si simplu sa ti le asumi (cognitiv) ca parte componenta a culturii si istoriei natiei tale. Nu stiu, e doar o speculatie obraznica, dar eu am sentimentul autoincriminator uneori ca daca ignor 'tezaurul' nostru cultural (oricat de precar ar fi el in sine) o sa cresc cu un handicap spiritual. Ridicol, nu?
lol.
|
deloc. eu am vazut toate filmele astea la tv. cand eram mic si gasesc extrem de interesant sa le revad acum cu alti ochi, dupa zeci de ani. mai ales ca traiesc pe alte meleaguri. si chiar estetic vorbind, vei surprins sa descoperi, au o valoare incontestabila. insa cel mai mult, cum zici si tu, dpv cultural, istoric, ma atrag in primul rand. ziceam de filmul acesta, Filip cel bun: regasesti in el o multitudine de repere culturale, dincolo, cum am spus, de ideologia care e impregnata peste tot. iti poti face o idee despre cum gandeau oamenii pe vremea aia, ce valori aveau, cum locuiau, cum se imbracau (mai ales tinerii), cum se distrau (cateva scene prin baruri si la petreceri, cu muzica de Pheonix pe fundal), etc.