Originally Posted by Chambord:
Editia trecuta, acum 10 anishori, n-a fost nici un singur romanash in poll (exceptandu-i pe sotii Fainaru care presteaza pe alte meleaguri) anul asta sunt 7 !
Andrei Gorzo
Film critic, Dilema veche magazine; adjunct professor of Film criticism and Film Theory, National University of Drama and Film, Bucharest
Romania
Voted in the critics poll
Voted for:
Au Hasard Balthazar 1966 Robert Bresson
Bringing Up Baby 1938 Howard Hawks
demoiselles de Rochefort, Les 1967 Jacques Demy
Pierrot le Fou 1965 Jean-Luc Godard
Playtime 1967 Jacques Tati
Règle du jeu, La 1939 Jean Renoir
Sátántangó 1994 Béla Tarr
Steamboat Bill, Jr. 1928 Buster Keaton
Tokyo Story 1953 Ozu Yasujirô
Vertigo 1958 Alfred Hitchcock
|
De precizat ca nu ordinea asta. Vedeti si articolul din Dilema.
Pe primul loc e La regle, pe doi Vertigo, pe trei,Hawks-ul parca, pe patru Tati, etc ca nu mai stiu, pe 6 e Bela Tarr (ma bucur surprins de soarta lui Santantango, chiar isi merita locul acolo sus, in topul general, nu numai al lui G; daca nu ma-nsel e inaintea oricarui Tarkovski; desi oricat m-a lasat pe mine cu gura cascata, dupa cela 7 ore cvasi-neintrerupte, cand am vazut ca e bazat pe o carte - ceea ce am suspectat subconstient la interventiile naratorului - , imi venea sa arunc televizorul pe geam de ciuda si frustrare).
Quote:
Florin Barbu (who the fuck is this guy and whatshe doin here? beWhere!WHAT???)
|
Lol, nu stiu exact, dar l-am vazut asta vara parca la B1TV interpalandu-l pe Puiu si pe Clara in leg. cu Aurora (era prima oara cand il vedeam pe Puiu; treceam intamplator printr-o camera in care tv-ul era setat pe emisiunea respectiva si cand l-am vazut pe ripul ala - Puiu - vorbind, din ratiuni obscure am ramas inmarmurit pana la finalul emisiei. ), si da, nu prea intelege ce se-ntampla in jurul sau, cinematografic vorbind. Zic eu.
Loool, trolololoooool, auzi King's Speech. Asta-i unul dintre cele mai ridicole lucruri pe care le-am auzit vreodata. Desi KS e un film mai mult decat decent. Auzi din toata istoria cinemaului - KS, mwhahahahahaha. Iar Some Like It Hot cica-i
una dintre cele mai bune comedii ever (nu cea mai), dar e singura comedie propriu-zisa din topul ei, lol.
Quote:
Uncle Boonmee Who Can Recall His Past Lives 2010 Apichatpong Weerasethakul (u gotta be fuckin kiddin)
|
Aici, tre' sa te dezagreez, Unchiul Boonmee mi se pare un film
mare.
Quote:
Where are the romanian films you dickheads (and pussyheads) ? You're eating your lousy bread in the middle of this cinema and not ONE freaking title (except for that guy abroad) ???
So fucking pathetic
|
Dufuq's that supposed to mean? Trebuia sa voteze romanii doar pentru ca sunt 'de-ai lor'?Dude, that's gross.
...
Meanwhile in 'Czechoslovenia'...
Quote:
Slavoj Zizek
Philosopher and cultural critic
Slovenia
Voted in the critics poll
Voted for:
3.10 to Yuma 1957 Delmer Daves
Dune 1984 David Lynch
Fountainhead 1948 King Vidor
Great Sacrifice, The 1944 Veit Harlan
Hero 2002 Zhang Yimou
Hitman 2007 Xavier Gens
Nightmare Alley 1947 Edmund Goulding
Noi Vivi 1942 Goffredo Alessandrini
On Dangerous Ground 1951 Nicholas Ray
Sound of Music, The 1965 Robert Wise
|
looooooooooool
(a se citi insa dedicatia; it explains a lot ce-i drept)
Originally Posted by Malombra:
da hristoase, aşa esenţială e preferinţa pentru un film sau altul , ca să coabitez cu cineva? acesta e un domeniu practic inofensiv, de aceea nu mă dumiresc de ce e uniformitate aici, unde fiecare e cu sine însuşi pînă la urmă. îmi plătesc taxele, nu omor ca să supravieţuiesc, nu umblu în curul gol , cred că fac destul pentru coabitare. dar în chestii d'astea pe care le savurezi singur sau cu o mînă de oameni apropiaţi, de ce să îţi dicteze alţii şi să te supui corsetelor estetice ale altora? nu cred că e posibilă o independenţă absolută, de acord, dar din moment ce libertatea totală e irealizabilă, aceasta, sau o formă adulterată a ei, rămîne pînă la urmă circumscrisă unui domeniu limitat, cel al opţiunilor timpului liber, al momentului pe care ţi-l dedici nu pentru a scoate profit, ci pentru a scăpa de grija lui. nu ştiu, poate diferenţa dintre critic şi cinefil e aceea dintre un absolvent de litere şi un cititor fanatic, unul supus unui curriculum şi altul supus doar pasiunii. dar atunci de ce ar avea primul dreptate?
mai e o meserie, a' mai veche dintre toate, unde critica, pardon practica e pe bani vs. aia făcută din plăcere.
|
Cam asta e si argumentul Virginiei Woolf in 'How should one read a book?" in sprijinul autarhiei estetice individuale. Just sayin.
PS: stiti care ar fi conditia ca esteticul sa faca un pas in afara subiectivitatii absolute?