View Single Post
Old 18 Aug 2012, 19:14   #3
Mercutio
Guru

Mercutio

filmul reda niste peripetii cu totul improbabile. dar nu asta deranjeaza, desi se spune ca se bazeaza pe fapte reale. eu unul insa nu-i gasesc nici o valoare artistica, nici de entertainment macar. sunt dezamagit de autorul acesta. am vazut cu ani in urma Suicide club si mi s-a parut un film serios. ma rog, poate nu caracterizeaza toata filmografia lui. dar filmul de fata e un soi de melanj cu gust dubios, de genuri, teme si motive, de parca autorul, neavand ce sa spuna, gaseste drept solutie sa adauge ingrediente la gramada, pentru a-i multumi pe toti.
incepe ca o melodrama, continua ca o comedioara cu adolescenti, o da apoi pe arte martiale, ajunge in final si la horror. regasesti o gramada de clisee si o intreaga imagistica reciclata. copii (ados) in familii disfuctionale, oprimati de parinti scosi parca din povesti ca Hansel si Gratel, molestati sexual, la pachet cu violenta lor extrema de natura freudiana si sociopata. exploitation, imagini de coapse si pubisuri de scolarite in fuste scurte, dezmembrari, improscaturi cu sange, incest, trafic de droguri, asasinate in scoli, coruptie in biserica, lesbianism, etc. filmul e o adevarata enciclopedie. a prostului gust, trebuie sa adaug, dupa felul in care sunt amestecate toate astea, in mod artificial si fara sens. majoritatea scenelor sunt stupide, scoase parca din comediile a la francaise de acum trei secole, cu personaje caricaturale, interpretate de o maniera prosteasca, a la Guffy (cele masculine), isterica, tipatoare (cele feminine), de te scoate din sarite la un moment dat. apoi muzica pe fundal, fara nici o semnificatie, vezi boleroul lui Ravel, care imi place, si a trebuit sa-l asociez cu secvente atat de proste. si totul dureaza 4 ore. adevarata tortura.

twisen, acuma, daca tot i-ai facut reclama, deci se stie ca tu ai ales acest film, te-as intreba de ce l-ai ales? crezi ca se potriveste aici? cui i se adreseaza? adolescentilor? poate, dar e atat de slab. ne jigneste in demnitatea noastra de cinefili, ca sa zic asa, referindu-ma la cei care comenteaza aici. chiar sunt curios sa aflu in ce constau, dupa tine, calitatile acestui film.
oricum, trebuie sa recunosc ca alegerile tale au starnit,cel putin, controverse.

ah, am uitat:

0.5 stele

Last edited by Mercutio : 18 Aug 2012 at 20:58.
Mercutio is offline   Reply With Quote sendpm.gif