Originally Posted by rvn:
cum naiba sa nu conteze, cand orice amator de a intra pe taramul cinematografului de arta, are ca punct de plecare si reper, aceste topuri?
|
deci e bun pentru iniţiere. şi cînd ai trecut de intratul pe poartă ce faci? tot la astea te uiţi? să înţeleg că e o intrare continuă? faci ture în jurul porţii.. ăştia cu topurile se presupune că au intrat demult pe
tărîm, dar tot la poartă au rămas , din nefericire. critica de film e departe de critica de artă, din păcate. în artele plastice s-au întîmplat tot felul de redescoperiri, revivaluri, reevaluări, dar în film.. se pare că se celebrează mai mult pionieratul decît valoarea intrinsecă a filmului, cine a făcut primul o chestie decît ce a vrut să zică. bine, nici nu mă miră, în fond trăim timpurile politeismului valoric şi atunci e mai uşor să delegi judecarea unui film unor chestii exterioare, sociale, istorice, tehnice. problema cu topurile astea e că sunt foarte reductive, iar pentru că sunt cam toate la fel, induc în eroare. chiar mă tentează să fac pe undeva un master de film, ca să văd modalităţile de înregimentare academică şi spălare pe creier de acolo.
eu pe irina nistor o ştiu numai din satirele vacanţei mari
http://www.youtube.com/watch?v=al5RX...=results_video