View Single Post
Old 14 Aug 2012, 09:50   #32
robertsandu
Veteran

robertsandu

[quote=Twinsen]
Originally Posted by loud.rocks:

Machuca ti se pare "mai plin de viata" eh? Pai normal, pentru ca cel care sufera si e neindreptatit e Gonzalo. El se ofera pe el insusi ca prieten, in timp ce in ceilalti doi constiinta de clasa sociala e acuta.

Evident că este nedreptățit Gonzalo, mai ales pentru că Machuca și Silvana sunt doi indivizi puternic zdruncinați de viața pe care o duc. Nu sunt educați, asta e clar, de unde și generalizările fetei cum că oricine are bani e snob, indiferent de cum se poartă cu ceilalți. Sunt copii de mahala cum se spune și reacționează ca atare în scena când vor să-i fure bicicleta. Machuca sare în apărarea surorii lui la acea fază - așa cum e normal, family comes first. Nu știu cât este blamabil un individ pentru faptul că nu a avut parte de o copilărie normală. Mie nu-mi displace băiatul ăsta, pentru simplul motiv că prea multe lucruri importante pur și simplu nu depind de el. De asta l-am și numit produs. Mai mult mă întristează.

Și legat de prietenia ciudată dintre Gonzalo și Machuca, nu numai Pedro are de câștigat, ci și micul Infanti. El are parte de o aventură și de o ocazie de a mai scăpa din viața rutinieră pe care o duce. De aceea se și oferă să meargă să vândă steaguri. Nu atât pentru că vrea să ajute, cât pentru că este ceva ce nu a mai făcut niciodată. Personal, sunt tentat să cred că, măcar o parte dintre acțiunile lui benevole sunt mânate mai degrabă de egoism, decât de altruism. Una peste alta, eu zic că o catalogare de genul Gonzalo - copilu' bun și Machuca - copilu' rău este greșită.

Last edited by robertsandu : 14 Aug 2012 at 10:07.
robertsandu is offline   Reply With Quote sendpm.gif