View Single Post
Old 13 Aug 2012, 23:37   #29
loud.rocks
Guru

loud.rocks

@rvn - m-am referit mai mult la tipul de personaj, nu la expresivitatea actorului sau la felul in care si-a jucat rolul (si asta pentru ca toate cele trei performante mi s-au parut foarte bune, si aproximativ egale).
Nu-mi place, in general, tipul de personalitate a lui Gonzalo. Si nu pentru faptul ca ar fi rasfatat, ci pentru atitudinea sa in cea mai mare parte a filmului. E rece in relatiile cu membri familiei (mai ales cu mama sa - ma refer aici in special la primele 30-40 de minute din film) si foarte nepoliticos cu adultii pe care-i intalneste. Nici la scoala nu are vreun prieten, nu exprima vreo parere sau nu incearca in vreun fel sa-si impuna personalitatea in nicio situatie.
Prietenia cu Machuca incepe sa se clatine foarte repede, o data cu aparitia Silvanei, adica de la scena cu laptele condensat incolo, de unde incepe sa fie gelos si invidios intr-o oarecare masura pe Machuca.
Despre scena din final nu prea stiu ce sa zic; pe de-o parte pare las ca le-a intors imediat spatele Silvanei si lui Machuca (si nici nu parea prea afectat de moartea fetei), dar pe de alta parte, este totusi un copil pus intr-o situatie pe care nu si-ar fi imaginat-o vreodata, si e absurd sa te fi asteptat la vreo fapta eroica. (totusi, mi se pare un pic cam mult spus ca se revolta impotriva mediului sau social).

Intr-adevar, Machuca este totusi un personaj destul de plat;
Originally Posted by robertsandu:
mi se pare clar un personaj-produs al sărăciei chiliene
- o caracterizare foarte buna - dar in acelasi timp pare mult mai sincer si mai plin de viata decat ceilalti doi.
loud.rocks is offline   Reply With Quote sendpm.gif