mi se pare ca unii dintre voi si-au exprimat deja preferinta intre cei doi baieti. nu mi-e clar ce v-a determinat sa alegeti, modul cum a fost conceput personajul sau expresivitatea actorului?
Machuca era mai impulsiv, si ca atare, pe fata lui se putea vedea reactia fata de situatia in care era pus raportand la scenariu. avea acel inceput de barbatie a adolescentului obisnuit cu greutatile vietii, cu saracia, cu violenta mediului social de unde provenea.
Gonzales, avea alura tipica a unui baiat fragil, sensibil, datorita in mare parte si legaturii stranse cu mama sa. el ajunsese la varsta cand dorea si trebuia sa se desprinda de aripa ei protectoare si Machuca a devenit "surogatul "perfect.
deci, concluzia mea este ca, cei doi baieti,neavand asemanari, nici fizice, nici de alta natura, nici macar sociale, nu se pot compara, partitura lor interpretativa necesitand abordari cu totul diferite din perspectiva ambilor.
si inca ceva ce-am uitat sa spun de prima data: nu mi-a placut rolul fetei. in viata reala, nu-mi place acest gen de fata, de femeie. adevarat, avea deja scopuri practice in viata si reusea sa supravietuiasca in ciuda abandonului familial. dar nu mi-a placut ca trasaturile ei de caracter au fost prea accentuate. ea, mi s-a parut vulgara, mult mai lipsita de sensibilitate in comparatie cu cei doi baieti.
L.E. poate si din acest motiv Gozales a fost atras de ea. a fost uimit sa descopere o fata salbatica, independenta, neobisnuita cu protectia materna,dar care imita perfect gesturile unei femei mature din clasa sociala de unde provenea.
Last edited by rvn : 13 Aug 2012 at 21:42.
|