Originally Posted by Redy:
Ah, si daca nu sunteti la curent. Tot ce a zis mai sus este neadevarat in ceea ce priveste pragul pentru demiterea presedintelui, ca de pragul ala al dracu` se vorbea in legatura cu subiectul actual si nu cai verzi pe pereti. Leagea a fost modificata in 2007 si a fost scos pragul respectiv asa ca afirmatiile lui cum ca datele sunt de partea lui si ca stie el care e treaba nu este decat o minicuna sau o deformare a realitatii. Cand spune ca acel prag nu a fost scos este o minciuna pentru ca subiectul in cauza era referendumul de demitere al presedintelui iar pragul a fost modificat in 2007 si reintrodus acum in 2012, artificial sau nu, nu conteaza. Dupa ce a ramas fara combustibil a incercat o discutie pe cuvantul "derogare". Trollism pur.
Inca o data, nu se discuta despre leagea care impunea pragul ci despre legea de demitere a referendumului. Eu nu m-am adresat niciodata asupra legii care continea initial necesitatea pragului pentru ca nu era legea care se APLICA in cazul in care vorbeam si aia este de demitere a presedintelui care A FOST modificata prin acea derogare. Toata constructia lui este falsa iar tonul lui nu este direct proportional cu substanta afirmatiilor lui. Nu avea dreptate si nu are in continuare. El vrea sa spuna ca se referea la altceva cand subiectul era altul. A cotit-o dupa cires cum fac toti suporterii pedelisti care mai incearca pe subiectul respectiv sa para independenti.
|
și din nou stimate domn, greșiți și greșiți profund.
primo, legea de demitere a președintelui (adică aia care
permite demiterea președintelui , ca urmare a suspendării sale de către Parlament) nu a fost modificată din 2003. și nici nu se modifică așa de ușor, pentru un motiv foarte simplu: ea se numește Constituția României. legea care prevede condițiile de demiterea este legea 3/2000.
secundo, faceți confuzie între o așa zisă
lege a pragului și o
lege a demiterii. legea referendumului este una singură, și ea are două prevederi referitoare la numărul de votanți, înscrise în art 5.2 (pentru cvorum) și art. 10 (pentru decizia de demitere). la referendumul din 29 iulie 2012 nu a existat un prag pentru
demiterea președintelui. conform modificărilor aduse, demiterea președintelui se face cu votul majorității persoanelor prezente la vot.
tertio, în condițiile în care vorbiți de
prag la acest din urmă referendum, singurul prag de care poate fi vorba este cel referitor la cvorum. care - așa cum v-am mai arătat anterior - nu a fost modificat niciodată din 2000, de la adoptarea legii.
nu trebuie să mă credeți pe cuvânt. vă indic ca sursă bibliografică, Monitorul Oficial nr. 489, partea I din 17 iulie 2012, respectiv în cuprinsul acestuia Legea 131/1012, împreună cu Decizia CCR nr. 731 din 10 iulie 2012.